BEH - ULTRAMARATÓN NA FESTIVALE HORY A MESTO 2017

Pozývame Vás na 18. ročník medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva HORY A MESTO, ktorý sa bude konať 22.-26. marca v bratislavskom Auparku. Ani tento rok na festivale nebude chýbať špeciálna tematická sekcia BEH - ULTRAMARATÓN.

Vstupenky na tematickú sekciu BEH - ULTRAMARATÓN, ako aj na ďakší program festivalu Hory a mesto si môžete zakúpiť buď online na www.cinemacity.sk alebo v pokladniach Cinema City v Auparku.

Sekcia BEH - ULTRAMARATÓN má svoje miesto v programe v sobotu 25. marca o 20.00 hod. v CINEMA CITY v kinosále 3. Súčasťou bloku bude prezentácia Pavla Paloncýho pod názvom DOBRODRUŽSTVO MENOM ULTRA. Témou budú preteky tak dlhé, že čas v nich sa nemeria na hodiny, ale na dni, a z behu sa stáva dobrodružná výprava. Stovky kilometrov behu na Spine Race, beh púšťou na Gobi Race, pyrenejské kopce a skaly... Čo majú tieto preteky spoločné a v čom sa naopak líšia? Ako je možné absolvovať tak dlhé trasy? Čo majú spoločné beh, skyrunning a horolezectvo? O tom všetkom a ďalších Pavlových projektoch bude táto prezentácia.

Pavel Paloncý sa od detstva venoval orientačnému behu, postupne presedlal na ultravytrvalostné závody - adventure racing a ultratrail. Je členom českého reprezentačného tímu v adventure racingu a skyrunningu. Za posledné roky absolvoval nespočetné množstvo závodov v tých najtvrdších podmienkach - v brazílskej aj čínskej džungli, veternej Patagónii, vo vysokej nadmorskej výške v Andách a v Tibete. Živí sa ako prekladateľ, publikuje fotografie a zápisky z ciest.

Filmy s bežeckou tematikou tvoria neoddeliteľnú súčasť tohoto večera:

  • Trail Dog (2016, Južná Afrika, r. African Attachment), krátky film o kráse a šťastí, ktoré sa dá nájsť v tej najjednoduchšej veci – v priateľstve.
  • Od Tatier k Dunaju (2016, Slovensko, r. Rastislav Hatiar) - film o  345 kilometrov dlhom štafetovom behu družstiev, ktorý sa niektorí bežci pokúsili zabehnúť sólo.
  • The Hard Way (2016, USA, r. Jeremy Lurgio) - príbeh Boba Hayesa, 89-ročného trailového bežca, ktorý dôsledne pracuje na tom, aby si udržal zameranie, dynamiku a vitalitu.
  • Mira (2016, Nepal, r. Lloyd Belcher) - inšpiratívny príbeh Mirinho života, ktorá sa napriek nepriazni osudu vypracovala na bežkyňu svetového formátu.

Tešíme sa na stretnutie s mnohými z Vás :-)

Naši mediálni partneri: