MOZART 100 2019

Mesto Salzburg ako svetové dedičstvo UNESCO a úchvatný región Salzburského kraja sú každoročne dejiskom známeho rakúskeho bežeckého eventu mozart 100®. V spolupráci s jeho organizátormi vám prinášame informácie o týchto pretekoch a súťaž o dve voľné registrácie na jednu z jeho ultra trás (viac informácií o súťaži nájdete na konci článku).

15. júna 2019 sa bude v Salzburgu konať už ôsmy ročník bežeckého podujatia mozart 100® so šiestimi vzdialenosťami a deviatimi rôznymi pretekmi. Registrácia je otvorená už od 1. októbra, pričom platí, že čím skôr sa bežci registrujú, tým je štartovné nižšie.

Účastníci si môžu vybrať z bohatej ponuky až šiestich vzdialeností. Dve z trás majú parametre ultra - sú to MOZART 100 (112 km / +5140 m) a MOZART ULTRA (63 km / +2000 m). Možnosť vyskúšať si horský maratón ponúka MOZART MARATHON (42 km / +1890 m). Ponuku doplňujú ďalšie tri kratšie trasy - MOZART LIGHT (32 km / +1140 m), MOZART HALF MARATHON (21 km / +940 m) a MOZART CITY TRAIL (9 km / +246 m). Ultra trasy sú rôznorodé: nájdete na nich poľné cesty, horské chodníky a chodníčky, ale aj schody.

Najdlhšia trasa MOZART 100 prevedie účastníkov z centra mesta Salzburg cez jeden z najnádhernejších regiónov Rakúska s jeho krásnymi lesmi, lúkami, horami a riekami k jazeru Fuschlsee a jazeru Wolfgangsee a naspäť. Oproti minulému roku dojde na na nej k jednej zmene, ktorá pridá na jej obtiažnosti - za St. Gilgen povedie traasa cez Sausteigalm na vrchol Zwölferhorn, ktorý ponúka úchvatné panoramatické výhľady. Tento výstup predĺži trasu na 112 kilometrov, pričom počet nastúpaných metrov sa zvýši na 5140 (o 540 metrov viac, ako v minulom roku). Časový limit sa vzhľadom na túto zmenu predĺži z 20 na 22 hodín.

V ponuke sú aj preteky pre tímy (MOZART CITY TRAIL ako tímová súťaž) a pre štafety (na trasách MOZART 100 a MOZART ULTRA).

Na celej trase je k dispozícii dostatok občerstvovacích bodov (približne každých desať kilometrov). Po pretekoch budú účastníkom v priestoroch cieľa ponúknuté jedlo a nápoje.

Zakladateľ a organizátor pretekov Josef Mayerhofer chcel vo svojom domovskom meste Salzburg vytvoriť profesionálnu bežeckú udalosť svetového formátu. „Chceme vytvoriť nezabudnuteľný a jedinečný zážitok pre každého jedného účastníka“, hovorí Josef Mayerhofer.

Celý organizačný team sa naplno venuje splneniu tejto úlohy tak, aby boli uspokojené potreby bežcov v každom ohľade.

Od roku 2016 je mozart 100® súčasťou Ultra-Trail® World Tour (UTWT), „Champions League“ v ultratrailovom behu. Akcia je kvalifikačným podujatím pre UTMB a v neposlednom rade patrí aj medzi kvalifikačné preteky pre Western States Endurance Run pre rok 2020.

Informácie:  www.mozart100.com
Registrácia: https://www.abavent.de/anmeldeservice/mozart1002019?en
Facebook: https://www.facebook.com/mozart100Run/

SÚŤAŽ S MOZART 100

V spolupráci s organizátormi mozart 100® Vám prinášame súťaž o dve voľné registrácie. Odpovedzte správne na otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z ultra trás mozart 100® 2019 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťaž bude prebiehať do piatku 23. novembra 2018 do 12:00 hod., následne vyhodnotíme jej výsledky (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Naši mediálni partneri: