PREČO VLASTNÉ POHÁRE NA ULTRA?

Už vyše dvoch rokov trvá iniciatíva, ktorú v našich česko-slovenských končinách nakopla založením FB stránky Ekologický dálkoplazec - ultratrailista Peťa Mücková.

"Přidejte se mezi nás, kteří si nosíme na dálkové pochody - ultratraily vlastní kelímek na nápoje. Šetřeme přírodu a práci organizátorům s úklidem stovek až tisíců plastových kelímků. Z trailu se vracíme domů upocení, zabahnění,... jeden zalepený kelímek od kofoly v kapse si ani neuvědomíme :)"

To, čo sa na zahraničných ultra akciách považovalo za normálnu vec - vlastný pohár ako súčasť výbavy každého bežca - sa začalo presadzovať aj u nás. A sme radi, že stále viac podujatí SLOVAK ULTRA TRAIL sa k tejto snahe hlási a vlastný pohár je zaraďovaný ako súčasť povinnej výbavy bežca alebo diaľkoplaza. Používaním vlastného pohára (v súčasnosti je už dosť možností kúpiť si za pár EUR skladací pohár, ktorý Vám vydrží x sezón) každý bežec či diaľkoplazec pomôže zabrániť vytváraniu zbytočného plastového odpadu v podobe naozaj až tisícov pohárov na väčších akciách. Bolo by smutné, ak by sa tekéto kopy odpadkov preniesli aj na občerstvovačky ultra, ktoré sú často uprostred prírody.

A funguje to! Podarilo sa už dosiahnuť aj 0 použitých plastových pohárov na ultra akcií! Stačí trocha ústretovosti, niekedy aj vynaliezavosti ;-) a zvyknúť si, že na občerstvovačke na Vás nebude pri dobehu čakať už naliaty pohár.

Pre časté dohady čo sa ešte dá považovať za pohár a čo už nie je tu pomôcka. Za pohár nepovažujeme fľašu s úzkym hrdlom. Za pohár ale ešte akceptujeme fľašu so širokým hrdlom (bidon). Akceptujeme aj rôzne handmade výrobky, ako napr. odrezané PET fľaše, odrezané krabičky od potravín - záleží na Vás, čo je pre Vás komfortné na pitie. Pri dobehu na občerstvovačku majte po ruke svoj pohár, ktorý Vám dobrovoľníci bez problémov naplnia požadovaným nápojom (pri nalievaní nápojov do fliaš s úzkym hrdlom to trvá dlhšie).

Všetkým, ktorý túto snahu podporujú, ďakujeme

Viac tu: https://www.slovakultratrail.sk/news/preco-vlastne-pohare-na-ultra/

Všetkým, ktorý túto snahu podporujú, ďakujeme.

Naši mediálni partneri: