Stretnutie SLOVAK ULTRA TRAIL 2016

2. decembra sa v Bratislave konalo po druhý raz koncoročné stretnutie organizátorov, dobrovoľníkov a partnerov nášho združenia Slovak Ultra Trail. Jeho súčasťou bolo slávnostné vyhlásenie výsledkov Slovenskej Ultratrailovej Ligy a výsledkov Česko-Slovenskej Tisícovky. Stretnutie bolo peknou bodkou za touto na zážitky bohatou sezónou.

Akcia nadväzovala na prvé stretnutie Slovak Ultra Trail z roku 2015, ktoré sa konalo v priestoroch Lesnej školy v Horskom parku. Kvôli očakávanému zvýšenému záujmu sme pre tento rok našli väčšie priestory v sále račianskeho kultúrneho strediska, ktoré nám v piatok podvečer umožnili privítať približne 60 hostí - organizátorov akcii SUT, dobrovoľníkov, bežcov a ďalších priateľov združenia Slovak Ultra Trail.

Oficiálna časť stretnutia, ktoré sa inak nieslo vo veľmi priateľskej a uvoľnenej atmosfére, bola zhodnotením sezóny 2016 a tiež poďakovaním organizátorom jednotlivých podujatí, ktoré sme si v krátkosti pripomenuli aj vrátane fantastických výkonov ich víťazov. Zaslúžený potlesk patril členom o.z. Slovak Ultra Trail, ktorí sa počas tohoto roku stali organizátormi ultra akcii - Ľubke a Máriovi. Veľké uznanie patrí Stanke a Filipovi, vďaka ktorých snahe sa ultra trailové preteky vrátili po rokoch do Veľkej Fatry.

Naša propagácia dobrovoľníctva, databáza dobrovoľníkov Slovak Ultra Trail a ďalšie snahy priniesli tento rok viditeľne väčší počet dobrovoľníkov na stanovištiach a tým aj lepšie zabezpečenie akcii. Na stretnutí sme vyhlásili tých, ktorí na podujatiach Slovak Ultra Trail pomáhali v roku 2016 najviac krát. "Kráľom" sa už po druhý raz stal Mário Martinec (organizátor Ponitrianskej stovky), ktorý pomáhal na väčšine akcii tejto sezóny. O spoločné "druhé miesto" sa podelila Ľubka Fenclová (organizátorka Javorníckej stovky) a Janka Harachová, ktorá navyše počas roku veľa času venovala materiálu SUT. Všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám túto sezónu pomáhali, ešte raz srdečne ďakujeme. Veríme, že sa v ešte vňčšom počte budeme stretávať aj počas budúceho roka.

Česko-Slovenská Tisícovka je najstaršou celoročnou súťažou pre účastníkov diaľkových podujatí, a preto sme si jej 7. ročník pripomenuli na našom stretnutí. Slavo Glesk a Maťo Drozd spoločne vyhlásili najúspešnejších diaľkoplazov za sezónu 2016. Boli nimi Jaro Kováč, Emil Páleník, Dalimil Hota, Ondřej Plašil, Stano Januška a Peťo Mazán. Gratulujeme a želáme CS-1000 do ďalších rokov veľa diaľkoplazov - akcionárov, no najlepšie diaľkoplazeckých titánov :)

Vyvrcholením oficiálnej časti stretnutia bolo vyhlásenie víťazov 2. ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy, ktorý prebiehal od marca do októbra 2016 a jeho súčasťou bolo 16 podujatí, z ktorých však bohužiaľ Malofatranská stovka a Nízkotatranská stíhačka skončili predčasne. Takmer 900 individuálnych účastníkov Slovenskej Ultratrailovej ligy za rok 2016 (presnejšie 779 mužov a 110 žien) dokazuje, že záujem o diaľkové akcie je stále na vzostupe. Sme Vám veľmi vďační za priazeň, ktorú ultra trailom a diaľkovým pochodom Slovenskej Ultratrailovej Ligy zachovávate. A výkony - tie sa tiež každým rokom posúvajú dopredu.

Na pódium sa v tento večer postavili Peťa Mücková a Katka Janechová, Dalimil Hota, Emil Páleník a Roman Babulic. Evke Konszkej sme pogratulovali k jej 2. miestu medzi ženami aspoň na diaľku. Sme radi, že bežci v piatok neváhali merať aj ďalekú cestu, aby si tieto ocenenia prevzali.

MUŽI:
1. miesto: Roman Babulic (SVK): 8074,1 b
2. miesto: Emil Páleník (SVK): 7331,1 b
3. miesto: Dalimil Hota (CZE): 6199,2 b

ŽENY:
1. miesto: Katarína Janechová (SVK): 6072,2 b
2. miesto: Eva Konszká (CZE): 4949,7 b
3. miesto: Petra Mücková (CZE): 3835 b

Gratulujeme nielen im, ale aj všetkým úspešným ultrabežcom a diaľkoplazom tejto sezóny. Za ceny pre víťazov ďakujeme Mountlandu a Sansportu.

Po tejto oficiálnej časti nasledovala tombola, v ktorej sa dala okrem množstva vecných cien vyhrať aj slušná zbierka poukážok na voľný štart na budúcoročné akcie. Zlatým klincom aj tento rok nebolo nič iné ako štartovné na Shadow Warriora ;-) Veríme, že vecné ceny potešili a možnosť voľného štartu si výhercovia si ich budúci rok poriadne užijú :-) Zábava s občerstvením a hudbou potom pokračovala až do nočných hodín.

Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli pri realizácii tohoto večera, predovšetkým Ľubke Fenclovej, Janke Harachovej, Soni Mäkkej, Zuzke Alexanderčíkovej, Máriovi Martincovi, Zbyňovaru (Gabike a Zbyňkovi) a všetkým, ktorí nám spravili radosť svojou prítomnosťou.

Viac fotiek z tohoto večera nájdete v albume na FB stránke Slovak Ultra Trail.

Naši mediálni partneri: