MOZART 100 - najkrajší vyhliadkový ultra beh v Rakúsku

Mesto Salzburg, ktoré je zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, a dych vyrážajúci región SalzburgerLand sú dejiskom najslávnejšieho rakúskeho horského behu. A my vám v spolupráci s organizátormi mozart 100 prinášame súťaž o tri voľné registrácie na jednu z ultra trás mozart 100 (viac informácií o súťaži nájdete na konci článku).

Trasa mozart 100 prevedie účastníkov spred katedrály v centre mesta po chodníkoch z filmu Sound of Music cez jeden z najveľkolepejších regiónov Rakúska s nádhernými lesmi, lúkami, kopcami a riekami k jazerám Fuschlsee and Wolfgangsee a späť.

Prvý ročník pretekov mozart 100 sa konal v roku 2012 s tromi rôznymi súťažami a okolo 280 účastníkmi. V Salzburgu sa 17. júna 2017 uskutoční 6. ročník podujatia s 5 trasami a 8 rozličnými súťažami. Organizátori očakávajú viac než 1000 pretekárov 50 národností z celého sveta.

Ultra bežci si môžu vybrať z dvoch podujatí: mozart 100 (105 km) a Scenic Ultra (62,5 km). Trasy sú veľmi rôznorodé a krásne: poľné cesty, chodníky a traily s približne 4500 (mozart 100) a 2200 (Scenic Ultra) metrami prevýšenia. Obtiažne trasy, ale žiadne lezenie.

Organizátori zabezpečujú dostatočné občerstvovanie stanice pozdĺž celej trasy. Po pretekoch ponúkajú bežcom jedlo a nápoje v cieľovej zóne.  

V roku 2016 sa hlavné preteky mozart 100 stali členom UTWT, Ultra-Trail® World Tour, teda “Ligy majstrov” Ultra-Trail® behu. Byť súčasťou UTWT je pre mozart 100 podnetom ponúknuť bežecké podujatie na svetovej úrovni.

Zakladateľ a hlavný organizátor pretekov Josef Mayerhofer by chcel vytvoriť “profesionálne bežecné podujatie medzinárodného formátu v jeho domovskom meste Salzburg, nezabudnuteľné a unikátne zážitky pre všetkých účastníkov”. Organizačný tím sa zo všetkých síl snaží naplniť tento cieľ. Muži aj ženy majú na sebe tradičný ľudový odev, v ponuke sú obľúbené cukrovinky Mozartkugeln :-)

K tomu sa organizátori samozrejme snažia zaistiť pretekárom všetko, čo by mohli potrebovať, vrátane dobre fungujúceho systému prevozu drop-bagov alebo vyhrievaných stanov, kde sa môžete uchýliť, ak potrebujete zhodiť teplé vrstvy o piatej ráno.

Bežci a sprevádzajúce osoby, ktorí nemajú záujem o dlhé vzdialenosti, si môžu vybrať z alternatívnych podujatí s dĺžkou 42 km (Scenic Marathon), 30 km (Scenic Light) a 12,5 km (City Trail).

Informácie: www.mozart100.com
Video: https://www.youtube.com/watch?v=7wLl5lhM5b4
Registrácia: https://www.abavent.de/anmeldeservice/mozart1002017?en
Facebook: https://www.facebook.com/mozart100Run/

SÚŤAŽ S MOZART 100

Odpovedzte správne na otázku, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o tri voľné registrácie (t.j. možnosť štartovať zadarmo) na jednu z ultra trás mozart 100 podľa vlastného výberu.

>>>SÚŤAŽNÚ OTÁZKU NÁJDETE TU<<<

Súťaž bude prebiehať do 6. apríla, v piatok 7. apríla vyhodnotíme jej výsledky.

Naši mediálni partneri: