100 MÍĽ KRAJOM MALÝCH KARPÁT 2018

Už siedmy rok pripravuje Slavo Glesk v Malých Karpatoch akciu, ktorá je stále v "rodinnom" rozmere, nie je oblepená logami sponzorov, ani sa neobjavuje v televíznych správach, ale napriek tomu všetkému ide o jednu z najťažších ultratrailových a diaľkoplazeckých výziev na Slovensku. Reč je o 100 Míľ Krajom Malých Karpát (100MKMK). 17. augusta vo večerných hodinách odštartujú z Chtelnice z areálu základnej školy tí, ktorí sa rozhodli alebo ešte rozhodnú vyskúšať si svoje schopnosti a vytrvalosť na jednej z troch trás - The Shadow Warrior, Last Ronin a The Black Knight. Čo sa za týmito názvami skrýva?

The Shadow Warrior je výzvou pre tých najodolnejších ultrabežcov a diaľkoplazov. S 208 km ide o najdlhšiu ultratrailovú trasu na Slovensku. A celkové stúpanie? Na malokarpatské pomery je to naozaj úctyhodných 7500 m. Trasa v podobe nepravidelnej osmičky prevedie účastníkov po tých najzaujímavejších miestach s prekrásnymi malokarpatskými scenériami. Výrazné dominanty Malých Karpát - Záruby, Petrklín, Vápenná, Vysoká alebo Čierna skala - preveria sily a najmä posledné tri z nich ponúkajú široké výhľady na krajinu.

Ani ďalšie dve trasy v náročnosti príliš nezaostávajú. Trasa Last Ronin so 171 km je náročným okruhom so 6000 metrami stúpania. Iba niečo nad tých 100 míľ, ktoré sa v roku 2012 dostali vďaka 165 km dlhej trase do názvu akcie. "Nadstovkou" je aj posledná z trás - The Black Knight so 138 km a s takmer 5000 m stúpania. Všetky trasy vedú prevážne po značených turistických chodníkoch, pričom turistické značenie bude doplnené aj vlastným značením 100MKMK.

Trasa 100MKMK nie  je iba o drvení trailov, kopcov či zbehov. Vedie aj okolo zaujímavých kultúrnych pamiatok - renesančného kláštora Katarínka alebo zrúcaniny hradu Ostrý kameň alebo Plaveckého hradu či Smolenického zámku. Kraj Malých Karpát môžeteb počas jediného víkendu spoznať naozaj dôkladne :-)

Všetky trasy 100MKMK sú súčasťou 4. ročníka Slovenskej Ultratrailovej Ligy. The Shadow Warrior je certifikovaný ITRA a ohodnotený 6 bodmi, pričom podujatie je zaradené ako kvalifikačné pre UTMB. V súčastnosti prebieha snaha o certifikáciu aj pre ďalšie dve trasy, aby tak mohli rozšíriť počet už existujúce kvalifikačných podujatí na Slovensku. 100MKMK je samozrejme aj súčasťou CS-1000 a CSUT.

Prezentácia sa koná v piatok 18. augusta od 17.30 hod. v priestoroch základnej školy v Chtelnici, ktorá je hlavným zázemím 100MKMK. O 21.20 potom nasleduje krátky brífing s váýkladom trate a ďalšími dôležitými informáciami. Ak budete mať medzi prezentáciou a štartom (spoločný štart všetkých trás je o 22.00) chuť na miestne veselie, hody aj s kolotočmi sú naskok od školy ;-)

Na trase 100MKMK budú rozmiestnené občerstvovačky v podobe, na akú sú bežci a diaľkoplazi z podobných akcii zvyknutí. Ponuka je na 100MKMK skutočne bohatá. Špecialitou 100MKMK sú však doslova rodinné občerstvovačky s teplou kuchyňou. Centrálne občerstvovačky Jahodník a Výtok budú tradične slúžiť ako miesta, kde si budú môcť účastníci dať previezť dropbagy a tiež sa tu dá v prípade potreby zrelaxovať na posteli.

Odporúčané časové limity pre absolvovanie trás 100MKMK sú do 52 hodín (The Shadow Warrior), do 42 hodín (Last Ronin) a do 32 hodín (The Black Knight). V cieli v chtelnickej základnej škole bude k dispozícii občerstvenie a nechýbajú ani sprchy.

Registrácia na 100MKMK je otvorená a v súčasnosti už v štartovke je zapísaných takmer 50 mien. Do 3. mája sa môžete zaregistrovať v rámci 3. vlny (štartovné 46 EUR pre The Shadow Warrior, 40 EUR pre Last Ronin a 30 EUR pre The Black Knight), registrácia bude potom pokračovať ďalej s vyššími cenami štartovného.

A na záver odkaz od Slava:

Ak prídete na 100 MKMK, môžete tu zažiť dobrodružstvo trvajúce jeden celý víkend a prípadne si vyskúšať aj pocity, ktoré sa človeku dostavia po troch prebdených nociach :-)

Web 100 MKMK: https://100mkmk.wbl.sk/

FB skupina 100MKMK: https://www.facebook.com/groups/100mkmk/

SÚŤAŽ S ZUGSPITZ ULTRATRAIL

Vďaka organizátorom Zugspitz Ultratrail zo spoločnosti PLAN B vám okrem informácii o týchto nemeckých pretekoch môžeme priniesť súťaž, do ktorej organizátori venovali voľné registrácie FLEXRATE. Ide o absolútny highlight z ich ponuky - štartovný balíček v hodnote 130 EUR umožňujúci zvoliť si trasu pretekov až na mieste - v deň samotných pretekov. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o tri FLEXRATE registrácie na Zugspitz Ultratrail 2018.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do 28. februára 2018 20.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme troch výhercov (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).



Viac tu: https://www.slovakultratrail.sk/news/zugspitz-ultratrail/

SÚŤAŽ O ŠTARTOVNÉ NA 100 MÍĽ KRAJOM MALÝCH KARPÁT

Ďakujeme Slavovi, ktorý nám venoval jedno voľné štartovné pre trasu 100MKMK 2018 podľa vlastného výberu. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o registrácie na 100MKMK 2018.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do 4. mája 2018 12.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme troch výhercu (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Foto: Pete Green (MK-700), Peter Cisár, Radovan Harach

Naši mediálni partneri: