JAVORNÍCKA STOVKA 2020 - PODUJATIE ZRUŠENÉ

Priatelia, žiaľ je tu oznam od organizátorov Javorníckej stovky o zrušení týchto pretekov v roku 2020. Zdieľame celý text:
 
Je nám to veľmi ľúto, ale oznamujeme, že Javornícka 100 sa tento rok neuskutoční. Bolo to pre nás ťažké rozhodnutie, bezpečnosť a zdravie bežcov, dobrovoľníkov a všetkých ľudí, ktorí sa na organizácii pretekov podieľajú, sú však pre nás prvoradé.
 
V súčasnej situácii nedokážeme predvídať zmenu opatrení ani garantovať, že preteky by neboli zrušené tesne pred ich začiatkom. Zázemia, na ktoré sme boli zvyknutí počas predchádzajúcich ročníkov, tento rok kvôli súčasnej situácii nemôžeme využiť vôbec, alebo nie tak, ako by sme potrebovali na zabezpečenie potrebného komfortu pre bežcov a dobrovoľníkov. Dôležitým argumentom je tiež zmena zoznamu rizikových krajín, ktorá skomplikovala účasť na našich pretekoch viacerým bežcom napr. z Čiech alebo Maďarska.
 
Vieme, koľko úsilia a času venujete tréningu na preteky. Preto by sme radi tradíciu Javorníckej 100 zachovali aspoň symbolicky, prostredníctvom spoločného virtuálneho behu. Informácie zverejníme na stránke a FB v nasledujúcich dňoch.
 
Veľmi radi vás tiež privítame na budúcoročnej edícii Javorníckej 100, ktorej termín je stanovený na 9. október 2021.

 

Naši mediálni partneri: