K24 ULTRA TRAIL

V spolupráci s organizátormi pretekov K24 ULTRA TRAIL vám prinášame informácie o tejto novinke na ultratrailovej scéne Slovinska, na ktorú vás srdečne pozývajú. Okrem predstavenia pretekov a ich trás je súčasťou nášho článku aj súťaž o voľný štart na ľubovolnej trase tohto podujatia v roku 2019 (dve miesta).

Písal sa rok 2000, keď s úmyslom spropagovať horolezectvo a turistiku v Korutánsku bola vytvorená výzva menom K24. Na začiatku bola 85 kilometrov dlhá trasa, ktorá sa šplhala na päť najvyšších vrcholov v okolí slovinského mestečka Črna na Koroškem: Peca, Olševa, Raduha, Smrekovec a Uršlja gora. S celkovým stúpaním 5000 metrov išlo o náročnú horskú trasu a všetci, ktorí ju zvládli do 24 hodín, sa stali členmi klubu K24. Trasa K24 bola zaujímavá aj tým, že každý si meral čas sám, neboli tu nijaké kontroly a všetko bolo založené na čestnosti a etike jednotlivcov.

Píše sa rok 2018 a slovinskí organizátori ohlasujú na august 2019 premiéru ultratrailových pretekov K24 ULTRA TRAIL. Pôvodná trasa je predĺžená na populárnych 100 km s celkovým stúpaním 5400 metrov. Unikátna trasa povedie okrem zmieňovaných piatich vrcholov aj opustenými tunelmi bane Mežica (cca 6,5 km)! Čo všetko majú organizátori K24 pre bežcov pripravené?

TRASA K24 (100 KM / +5400 M)

V piatok 9. augusta o 22.00 odštartujú z mestečka Črna na Koroškem ultrabežci na trasu, na zdolanie ktorej majú 33 hodín. Na trase ich čaká okrem nádhernej prírody, náročného terénu (profil trasy) a už spomenutého behu banskými tunelmi aj sedem občerstvovacích staníc. Trasa má podobu okruhu a končí sa opäť v mestečku Črna na Koroškem. Okrem hlavného časového limitu sú na trase ešte tri časové brány - Dom na Peci (5 hodín, 17. km), Koča na Grohatu (13 hodín, 45. km) a Dom na Smrekovcu (21 hodín, 66. km). Netreba samozrejme zabudnúť na predpísanú povinnú výbavu. Trasa bude vyznačená vlastným značením pretekov vrátane reflexného.

TRASA GORSKI MARATON (50 KM / +2550 M)

Obľúbená vzdialenosť mnohých ultrabežcov nechýba ani na pretekoch K24. Štart v sobotu o 07.00 z mestečka Črna na Koroškem bude začiatkom dobrodružstva, na ktoré je vymedzených 14 hodín. Trasa horského maratónu (profil) má rovnako ako stovka podobu okruhu. Vedie cez dva výrazné vrcholy (Smrekovec a Uršlja Gora), pričom počas behu natrafíte na tri občerstvovacie stanice. Na tejto trase nie sú časové brány, povinná výbava je však potrebná aj tu. Trasa bude vyznačená vlastným značením pretekov.

Súčasťou služieb budú sprchy a teplé jedlo v cieli, dropbagy a transport účastníkov, ktorí predčasne skončia, do cieľa. Obidve trasy podujatia K24 ULTRA TRAIL sú certifikované ITRA, pričom za dokončenie 100 km trasy organizátori pretekov avizujú zisk 5 bodov a za dokončenie 50 km dlhej trasy 3 ITRA body.

Registrácia na preteky K24 ULTRA TRAIL je už otvorená a bude prebiehať do 9. júla alebo do naplnenia kapacity pretekov, ktorá je 300 bežcov na jednu trasu. Už v prvom ročníku je účasť medzinárodná. Štartovný poplatok je 60 resp. 80 EUR (podľa dátumu registrácie) na 100 km trasu a 40 resp. 50 EUR na 50 km trasu.

Ak vás tieto preteky zaujali, viac informácii a fotiek nájdete na ich webových stránkach alebo na Facebook fanpage.

Web: www.k24trail.si

Facebook: https://www.facebook.com/K24ultratrail/

SÚŤAŽ S K24 ULTRA TRAIL

V spolupráci s organizátormi K24 ULTRA TRAIL Vám prinášame súťaž o dve voľné registrácie. Odpovedzte správne na otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z ultra trás K24 ULTRA TRAIL 2019 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťaž bude prebiehať do pondelka 10. decembra 2018 do 12:00 hod., následne vyhodnotíme jej výsledky (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Naši mediálni partneri: