Lago Maggiore International Trail

Lago Maggiore International Trail. Pod týmito štyrmi slovami sa skrývajú preteky v horskom behu, ktoré sa od roku 2014 každoročne odohrávajú vo veľkolepej scenérii hôr okolo jazera Maggiore. Medzinárodnými ich robí nie len účasť, ale aj trasy, ktoré prechádzajú územím dvoch krajín. Väčšia časť oboch súťažných trás sa nachádza na území Talianska, no počas pretekov si bežci odskočia na návštevu aj do susedného Švajčiarska.

Čo všetko ponúka bežcom piaty ročník Lago Maggiore International Trail (LMIT), ktorý má svoje miesto v kalendári 6. mája 2018?

LMIT 2018, to je 50,6 km dlhá "kráľovská" trasa pretekov. 11 hodín majú bežci na to, aby sa dostali zo štartu v mestečku Maccagno con Pino e Veddasca do cieľa v obci Dumenza. A že sa na trase dostanete iba do nadmorskej výšky 1600 metrov? Netreba sa nechať pomýliť - trasa otestuje bežcov hneď niekoľkými výraznými stúpaniami s celkovou porciou 3510 metrov. Najvyšší bod trasy je vrch Monte Lema (1624 m), ktorý na bežcov číha až na 40. kilometri. V prvej polovici trasy je najvyšším vrchom Sasso Corbaro (1528 m). Najvyššie položený úsek trasy pretekov sa pohybuje po najzaujímavejšej časti slávnej hrebeňovky Tamaro - Lema. Na trase sa nachádza až 9 občerstvovačiek, z ktorých tri ponúkajú jedlo. A ako bonus v cieli finisheri získajú 3 ITRA body.

LMIminiT 2018 je  25,6 km dlhá trasa s celkovým stúpaním 1630 m. Miesto štartu pri brehu Lago Maggiore aj cieľa je zhodný s 50 km dlhou trasou. Zjednodušene napísané - ide o výbeh od jazera Maggiore na vrchol Monte Lema, ktorý sa nachádza zhruba na 16. kilometri trasy a ďalej s výnimkou jedného krátkeho stúpania o súvislý zbeh až do cieľa. Na trase sú umiestnené dve kombinované občerstvovačky. Aj táto kratšia trasa je certifikovaná ITRA s možnosťou zisku 2 bodov.

Ako pre bežcov na 50 km dlhej trase, aj pre účastníkov Mini trail je zabezpečená autobusová preprava zdarma z cieľa na miesto štartu. Samozrejmosťou je prevoz drop bagov s oblečením do cieľa. Súčasťou eventu je aj nesúťažný trail na 15 km s 890 m stúpania.

Plagát LMIT ohlasujúci špeciálny ročník neklame. Od roku 2017 totiž organizátori výrazne pridali na výškových metroch - pribudlo ich vyše 500. Preto aj rekordné časy Daniele Fornoniho (IT) 04:58:15 a Kathrin Goetz (CH) 05:31:42 zo 4. ročníka sú skôr iba orientačné. A to, že o špeciálny ročník LMIT je záujem, dokazujú takmer tri stovky mien, ktoré sú už teraz zapísané v štartovnej listine.

Na záver už ostáva iba tlmočiť srdečné pozvanie od organizátorov Lago Maggiore International Trail na ich beh. Dvaja z vás majú možnosť si ho vyskúšať zadarmo (súťaž dole).

WEB: https://www.vmrunning.com/en/index.html

Facebook: https://www.facebook.com/lagomaggioreinternationaltrail/

VIDEO (LMIT 2018): https://www.youtube.com/watch?v=FaNbCBoYDL4ň

SÚŤAŽ S LAGO MAGGIORE INTERNATIONAL TRAIL

Organizátori Lago Maggiore Interantional Trail pre slovenskú bežeckú komunitu venovali dve voľné registrácia, ktoré máte možnosť vyhrať v tejto súťaži. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás Lago Maggiore International Trail 2018 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do štvrtka 1. februára 2018, kedy vyžrebujeme zo správnych odpovedí dvoch výhercov (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

SÚŤAŽ S TRANSYLVANIA 100

V spolupráci s organizátormi Transylvania 100 vám prinášame súťaž o voľnú registráciu na tieto preteky. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás Transylvania 100 2018 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťaž bude prebiehať do soboty 27. januára 2018, na ďalší deň vyhodnotíme jej výsledky.



Viac tu: https://www.slovakultratrail.sk/news/the-transylvania-one-hundred/

 

Naši mediálni partneri: