Plačkovci v Soldene

Gabika a Martin Plačkovci

Blíži sa koniec roka a je čas obzrieť sa, zrekapitulovať náš bežecký rok.

Aj tento rok sme s Gabikou dostali možnosť reprezentovať Slovak Ultra Trail Team, za čo veľmi pekne ďakujeme. Absolvovali sme menej pretekov ako v minulosti, keďže povinnosti a zdravotné problémy nám nedovolili naplno sa venovať ultra. O to viac sme si to užili.

 

 

Každoročne v lete chodievame s deťmi do rakúskych Álp na dovolenku. Preto sme sa rozhodli spojiť náš oddych s pretekmi. Voľba padla na Solden. Tam sme ešte neboli a chodí tam predsa aj naša Peťa na sveťák. Neváham a píšem Radovi. V termíne našej dovolenky sa tam koná závod Gletscher Trailrun. O pár dní prichádza mail od nášho naj managera, že všetko je vybavené a my dostávame dve pozvánky. Rozbieha sa kolotoč. Registrácia, ubytovanie, plánovanie....a snaha niečo natrénovať...

 

 

Solden je známy dovolenkový rezort. Či v zime, či v lete, človek, ktorý má rád aktívnu dovolenku si nájde to svoje. A kopce sú tu strmé jak šľak. Pre nás behačov z Karpát je to riadny skyrun. Keďže nás čakal štart o druhej v noci z piatka na sobotu, pricestovali sme už vo štvrtok. Našli sme si pekný rodinný penzión a absolvovali prehliadku okolia. Chceli sme tu stráviť aspoň týždeň a poriadne si to užiť.

 

 

V noci sa presúvame taxíkom zhruba desať kilometrov na štart. Pri výklade trate sa dozvedáme o drobných úpravách na trati. Počasie sa kazí a organizátor skracuje trasu zo 62 km na 54 km. Zaujímavé je to, že výškové metre ostávajú. Viac ako tritisíc. 

 

Čo vám budem hovoriť. Bolo to drsné, ale nádherné. Hlavne keď sa rozvidnelo a zbadali sme okolitú krajinu, nielen svit čelovky. Mohutné kopce všade okolo. Extrémne strmé zbehy dali na frak našim kolenám.

 

Zabojovali sme a zdarne prišli do cieľa. Ja som skočil trinásty a moja Gabika si zobrala bronzovú medailu vo svojej vekovej kategorii, čo bolo super.

 

 

Oetztalské Alpy sú prekrásne. Za týždeň, ktorý sme tam strávili, sme si dosýta užili hory a okolitú prírodu. Dá sa tu podnikať nespočetné množstvo rôznych aktivít a prežiť neopakovateľné chvíle v krásnej prírode.

 

Ďakujeme všetkým za podporu a Slovak Ultra Trail za neskutočný servis pri našich dobrodružstvách.

 

Naši mediálni partneri: