OROBIE ULTRA-TRAIL 2018

Dátum 27.-29. júl 2018 je v ultra kalendári spojený s pretekmi, ktoré sa začínajú v Alpách a končia v stredovekých uliciach mesta. S pretekmi, ktoré sú dlhou cestou pre každého a zároveň veľkým zážitkom v krásnej prírode. V spolupráci s talianskymi organizátormi vám prinášame pozvánku a informácie o OROBIE ULTRA-TRAIL. Na konci článku nájdete súťaž o tri voľné registrácie, ako aj ponuku zľavneného štartovného.

OUT (Orobie Ultra-Trail) síce nie je najdlhším ultra-trailom v Alpách (má “len” 140 km), ale je pravdepodobne tým najtechnickejším. Trasa, po ktorej vedú preteky, je na mnohých miestach klasifikovaná ako EE (pre skúsených turistov) v drsných horských lokalitách, viac ako 2000 metrov nad morom.

OUT sú ultra-trailové preteky s princípom semi-autonómie, ktorých trasa vedie známym Sentiero delle Orobie (chodník Orobie) prechádzajúcim cez nádhernú vysokohorskú krajinu. OUT sa koná v lete, ale počasie sa môže vo veľmi krátkom čase značne zhoršiť.   

Pre toto všetko by ste mali pri prihlasovaní preukázať, že ste skúseným bežcom: zúčastniť sa môžu len bežci, ktorí majú v čase prihlásenia za posledné tri roky ukončený aspoň jedny "XL" (Trail Ultra XLong) preteky alebo jedny "L" (Trail Ultra Long) a jedny "M" (Trail Ultra Medium) preteky. Organizátori OUT berú pri hodnotení do úvahy databázy ITRA (výkonnostný index) a štatistiku DUV. Výmenou za to budú mať všetci finišeri OUT 2018 nárok prihlásiť sa do lotérie na 2019 Western States 100-Mile Endurance Run. Dokončenie OUT zaručuje aj zisk 6 kvalifikačných bodov ITRA (kvalifikácia pre UTMB).

Ak máte pocit, že OUT je pre vás priveľa, nie je to žiadny problém! Môžete zvážiť účasť na GTO (Gran Trail Orobie): je otvorený pre každého, ponúka trasu “len” 70 km dlhú, so 4200 metrami stúpania, s dokončením do maximálne 24 hodín. Žiadny extrém, ale tiež žiadna sranda. GTO štartuje 28. júla a cieľ má spoločný so 140 km dlhou trasou. Za dokončenie GTO získate okrem zážitku aj 4 kvalifikačné body ITRA.

Oba preteky, OUT aj GTO, začínajú v prírodnom vysokohorskom prostredí a končia v mestskom kontexte Bergama - Città Alta (horné mesto), v očarujúcom stredovekom meste. Tieto preteky sú jednoznačne jediné traily, ktoré vás zavedú z hôr do historického mesta!

Ak radšej chcete iba relaxovať a navštíviť mesto, môžete popremýšľať o BGUT (Bergamo Urban Trail), behu dlhom 20 km, so 700 m stúpania. Je krátky ale nádherný, v okolí hradieb Bergama – svetového dedičstva UNESCO! Posledné kilometre má spoločné s dvomi dlhšími trailami, cez starodávne uličky mesta.

V neposlednom rade: dostať sa do Bergama lietadlom je veľmi jednoduché! Medzinárodné letisko Orio al Serio je vzdialené len 5 km od mesta (cesta autobusom z letiska trvá 20 minút). Je prepojené s mnohými talianskymi a európskymi destináciami a je tiež známe množstvom nízkonákladových leteckých spoločností.

Žiadne výhovorky, čakáme na vás!

Link (registrácia): https://www.orobieultratrail.it/en/how_to_register.asp

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/OrobieUltraTrail/

Video z ročníka 2017:

10-PERCENTNÁ ZĽAVA NA ŠTARTOVNÉ

Organizátori OROBIE ULTRA-TRAIL pre slovenskú bežeckú komunitu štartujúcu pod spoločným názvom tímu SLOVAK ULTRA TRAIL ponúkajú možnosť registrácie s 10-percentnou zľavou z aktuálnej ceny štartovného, ktorá platí pre všetky tri trasy OROBIE ULTRA-TRAIL.

Ak chcete túto ponuku využiť, je potrebné:

  • Prihlásiť sa prostredníctvom registračného formulára na webstránke OROBIE ULTRA TRAIL (bez úhrady štartovného !!!), team: SLOVAK ULTRA TRAIL. 
  • Poslať nám e-mail na adresu svk.ultratrail@gmail.com s nasledujúcimi údajmi: Vaše meno, priezvisko, trasa pretekov ktorú chcete absolvovať (OUT/GTO/BGUT), ID registrácie (obdržíte ho po odoslaní registračného formulára na webstránke OROBIE ULTRA TRAIL) a informácu, či chcete alebo nechcete poistenie storna (cancellation insurance).
  • Po obdržaní e-mailu od SLOVAK ULTRA TRAIL uhradiť zľavnené štartovné na číslo účtu uvedené v e-maili

Platba štartovného sa následne bude realizovať prostredníctvom O.Z. SLOVAK ULTRA TRAIL v jednej sumárnej platbe za všetkých, pričom organizátor dostane e-mail so všetkými menami zúčastnených.

Ceny štartovného so zľavou vrátane poistenia storna:
144€  - pre OUT 140k (štartovné zahŕňa prepravu autobusom na štart v Clusone)
81€ - pre GTO 70k (štartovné zahŕňa prepravu autobusom na štart v Carone)
27€ - pre BGUT 20k

Ceny štartovného so zľavou bez poistenia storna:
135€  - for OUT 140k (štartovné zahŕňa prepravu autobusom na štart v Clusone)
74€ - for GTO 70k (štartovné zahŕňa prepravu autobusom na štart v Carone)
22€ - for BGUT 20k

SÚŤAŽ S OROBIE ULTRA-TRAIL

V spolupráci s organizátormi OROBIE ULTRA TRAIL vám okrem informácii o pretekoch môžeme priniesť súťaž, do ktorej talianski organizátori venovali tri voľné registrácie. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás OROBIE ULTRA-TRAIL podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do štvrtka 15. februára 2018, kedy vyžrebujeme zo správnych odpovedí výhercov troch voľných registrácii. Štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla.

Článok pripravili: Ľubica Fenclová a Radovan Harach

Naši mediálni partneri: