SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM na La Corsa della Bora 2022

Aj v roku 2022 mal SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM zastúpenie na talianskych pretekoch La Corsa della Bora, ktorých trasa zachádza aj do Slovinska. Na štarte 57 km dlhej trasy S1 TRAIL (+2130 m) boli Majo Priadka a Pavol Porubčan spolu s ďalšími bežcami zo Slovenska.

Highlightom vydareného výjazdu bolo 3. miesto pre Maja Priadku na trase S1 TRAIL, ktorú zdolal za 05:18:04 (do cieľa v Sistiane dobehol za Ivanom Favrettom a Luca Arrigonim - obidvaja Taliansko). Majo si tak po víťazstve na stomíľovke pripísal pódiové umiestnenie aj na obľúbenej päťdesiatke, ktorá priťahuje najviac ultrabežcov. Majo to zhodnotil: "Po štyroch mesiacoch od zranenia členka konečne opäť v hre. Na začiatok sezóny u mne dobrý. :-)"

Paľo Porubčan si s rovnakou trasou poradil za 06:09:02, čo pre neho znamenalo pekné 11. miesto spomedzi 245 finisherov. Paľo k svojmu behu napísal: "Trasa preteku je naozaj pekná. Veľa single trackov, väčšina trate super behateľná, technické pasáže, pekná krajina a výhľady. V prvom zbehu sa ohlásil starý známy problém s kvadricepsmi, našťastie neprepukol naplno a podarilo sa to po čase rozbehať. Strmé kopce mi šli super, cítil som účinok schodových tréningov, užíval som si to. Posledných 20 km ale veľmi unavené nohy, beh už nemal žiadnu šťavu. Ohlásili sa chýbajúce longruny a objemy z posledných dvoch mesiacov. V globále ale spokojnosť. Šiel som na pretek v plnom tréningu bez ladenia formy."

Srdečne gratulujeme k úspešnému začiatku sezóny. Talianskym organizátorom ďakujeme za ústretovosť a poskytnutie viacerých miest pre slovenských bežcov.

Naši mediálni partneri: