STUBAI ULTRATRAIL - URBAN2GLACIER

30. júna 2018 sa vráti do tyrolských hôr STUBAI ULTRATRAIL, aby nadviazal na úspešný prvý ročník z roku 2017. Ponúka tri trasy, z ktorých tá najdlhšia so štartom v centre Innsbrucku a cieľom v 3150 m n.m. na Stubaiskom ľadovci, si už vyslúžila reputáciu veľkej bežeckej výzvy v srdci Álp.

STUBAI ULTRATRAIL je zosobnením svojho motta “urban2glacier”. Začína sa v v samom centre olympijskeho mesta Innsbruck a vedie 62,8 km cez Stubaiské údolie, pričom na ceste k Stubaiskému ľadovcu nazbiera až 5116 metrov stúpania a 2554 metrov v klesaniach. Po štarte sa bežci po asfaltových cestách popri rieke Sill vedúcich smerom ku skokanským mostíkom na Bergiseli dostanú k ústiu Stubaiského údolia, kde vstúpia do sveta hôr.

V obci Telfes sa začína náročné stúpanie na chatu Starkenburger Hütte (2237 m n.m.), kde sa otvárajú skvelé výhľady na okolité hory. Nasleduje zbeh až do dediny Neustift, ktorá leží v nadmorskej výške 994 m.

Trasa dá bežcom priestor na krátke vydýchnutie, kým ich privíta chodník WildeWasserWeg. Cez impozantnú roklinu Ruetz Katarakt sa chodník prediera až k burácajúcemu vodopádu Grawa-Wasserfall, najširšiemu vodopádu Východných Álp. Odtiaľto je to už iba kúsok k miestu s názvom Mutterberg, kde sa začína posledná - kľúčová - etapa trasy. Tá prechádza do kráľovstva snehu a je nekompromisnou skúškou, koľko síl bežcom ešte ostalo na záver pretekov. Od údolnej stanice Stubaiskej lanovky vedú strmé serpentíny cez kamenné a snehové polia a ľad smerom k vytúženému cieľu pri horskej reštaurácii Jochdohle.

Možno braný ako "menší brat" ultra trasy, ale o nič menej spektakulárnejší je STUBAI BASIC TRAIL. Tento trailový beh štartuje v polovici najdlhšej trasy v dedine Neustift v Stubaiskom údolí a tiež končí na Stubaiskom ľadovci v nadmorskej výške 3150 m. Bežci si počas 28,6 km naložia vyše 2500 vertikálnych metrov.

Ako novinka pre rok 2018 pribudol STUBAI GLACIER TRAIL. Ide o 8 km so stúpaním krutých 1465 vertikálnych metrov, čiže zábava na vertikálnu nôtu. Je rozhodne tou správnou voľbou pre bežcov, ktorý majú radi ťažké, krátke a strmé traily. Pre tých, ktorí najradšej idú iba hore :-) Táto výzva sa začína o 11.00 pri údolnej stanici lanovky v stredisku Mutterberg a vedie sériou serpentín okolo chaty Dresdner Hütte do sveta večného snehu a ľadu vo výške 3150 metrov, kde tých, ktorí vydržali, očakáva cieľ pri horskej reštaurácii Jochdohle a odmena v podobe dychvyrážajúcich výhľadov na Stubaiský ľadovec a okololežiace alpské trojtisícovky.

Celú túto parádu má na svedomí PLAN B, spoločnosť, ktorá je podpísaná pod viacerými veľkolepými alpskými bežeckými eventmi. Ešte o nej bude reč.

Web: https://www.stubai.at/ultratrail/

Registrácia: https://www.stubai.at/ultratrail/anmeldung/

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/stubaiultratrail/

Oficiálne video z roku 2017:

SÚŤAŽ SO STUBAI ULTRATRAIL

Práve vďaka PLAN B vám okrem informácii o Stubai Ultratrail môžeme priniesť súťaž, do ktorej organizátori venovali tri voľné registrácie. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás Stubai Ultratrail podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do 22. februára 2018 20.00. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme troch výhercov (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Naši mediálni partneri: