TRANSALPINE-RUN

Tri krajiny, dvaja bežci, jeden týždeň a jeden sen! Predstavujeme vám etapové trailrunningové preteky GORE-TEX Transalpine-Run, ktorých trasa prepája Nemecko, Rakúsko a Taliansko. Súčasťou tohto článku je aj súťaž, v ktorej môžete vyhrať štartovné pre jeden tím pre dvojdňovú variantu pretekov - RUN2.

Už od svojej premiéry v roku 2005 je GORE-TEX Transalpine-Run (TAR) každoročne veľkým bežeckým dobrodružstvom. V tomto roku to bude 2. september, kedy štartovný výstrel vyšle bežcov na na trasu 14. ročníka jedného z najprestížnejších etapových trailrunningových pretekov na svete. Atraktívne horské chodníky, fantastické výhľady, beh cez vysoko položené horské sedlá a bežci z viac ako 50 krajín robia z TAR jeden z veľkých magnetov bežeckej sezóny. Zážitok z behu cez Alpy je ešte umocnený skutočnosťou, že preteky sa bežia v dvojčlenných tímoch.

TRANSALPINE-RUN

TAR začína svoju úvodnú etapu v nemeckom Garmisch-Partenkirchene a končí o sedem dní neskôr v juhotyrolskom Bressanone (Brixen) v Taliansku. Medzi týmito dvomi miestami leží trasa, na ktorej bežci zdolajú spolu 255 km s viac ako 16000 metrami stúpania.

Prvú etapu ukončia bežci v rakúskom meste Nassereith (Tyrolsko), pričom táto zastávka je tohtoročnou novinkou pretekov. Deň dva znamená beh do Imstu. Tretí deň čaká bežcov 48 km s vyše 3000 m stúpania do Mandarfenu na konci Pitztalského údolia. Deň 4 znamená "ľadovcovú" etapu cez Ötztalské Alpy s cieľom v Söldene. Odtiaľto si to bežci namieria do Talianska cez priesmyk Timmelsjoch (2474 m n.m.) a etapu ukončia v San Leonardo v prekrásnom prostredí Južného Tyrolska. Po šiestej etape s cieľom v Sarentine príde záverečná etapa do cieľa pretekov v Bressanone (Brixen) na úpätí Dolomitov.

Dlhé, náročné a krásne s množstvom zážitkov a emócii. Také boli predošlé ročníky TAR a tento rok to nebude výnimka. “Tajomstvo úspechu je v tímovej práci. Tá zahŕňa aj porozumenie a akceptovanie partnerových slabších stránok“, povedala Anette Hanssum z organizačného tímu TAR na prezentácii o aktuálnom ročníku pretekov. “Spoločný beh a znášanie útrap počas siedmich dní vytvára neuveriteľné puto. Tento silný tímový duch robí TAR takým jedinečným. Každý rok je fascinujúce vidieť, aké silné emócie vládnu na posledných metroch pred cieľovou čiarou a v cieli".

Počet štartujúcich tímov na TAR je limitovaný na 300 (registrácia sa začala už v novembri). Viac informácii nájdete na: https://transalpine-run.com/en/registration/

RUN2

Novinkou tejto sezóny je GORE-TEX Transalpine-Run RUN2 (skrátene RUN2). Počas dvoch dní zažijú bežci atmosféru pretekov na prvých dvoch etapách s cieľom v Imste. Prvá etapa sa odohráva v srdci rozoklaného pohoría Wetterstein, ktoré je dramatickou kulisou pre beh. Neustále stúpajúce a klesajúce chodníky povedú bežcov okolo úpätia Zugspitze cez nemecko-rakúsku hranicu okolo dediny Ehrwald a ďalej v smere na Biberwier a hore na Marienbergjoch. Záverečný zbeh je už s výhľadom na cieľové mesto Nassereith. Etapa má dĺžku takmer 44 km a celkové stúpanie cez 2300 metrov. Druhý deň je porcia kilometrov o niečo menšia - 27,6 km s celkovým stúpaním viac ako 1600 metrov. Časť trasy je v nadmorskej výške nad 2000 metrov. Starkerburger Panoramaweg s prekrásnymi výhľadmi vedie bežcov do Sinnesbrunnu a ďalej k Grubigjöch. Následne trasa zamieri do opustenejšieho údolia Alpeiltal. Čerešničkou na záver je výbeh na hrad Starkenburg, za ktorým už nasleduje beh do cieľa v Imste. Tak isto ako pri sedemdňových pretekoch sa môžu bežci zúčastniť vrámci dvojčlenných tímov v kategóriách muži, ženy a mixy.

SÚŤAŽ S GORE-TEX TRANSALPINE-RUN

Vďaka organizátorom zo spoločnosti PLAN B vám okrem informácii o týchto pretekoch môžeme priniesť súťaž, do ktorej organizátori venovali voľnú registráciu pre jeden dvojčlenný tím pre trasu GORE-TEX Transalpine-Run RUN2 (skrátene RUN2) v hodnote 390 EUR, ktorá bežcom umožní počas dvoch dní ochutnať atmosféru a náročnosť týchto pretekov, a možno sa stane aj odrazovým mostíkom pre absolvovanie 7-dňového TAR v ďalšom roku. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o voľnú registráciu na RUN2 2018.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do 26. apríla 2018 20.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme výhercu (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).


 

Naši mediálni partneri: