Ultrapobehaňä 56

Slovenská Ultratrailová Liga aj v roku 2020 prichádza s novinkami. Kým v minulom roku vďaka Hriňovskej stovke a Severnému živloplazu po prvý raz zavítala do Veporských a Stolických vrchov, ako aj do Ľubovnianskej vrchoviny, tento rok dve nové päťdesiatky v kalendári ligy zavedú bežcov do Kysuckej vrchoviny, Oravskej Magury a Strážovských vrchov (Strážovskú 50 si predstavíme v samostatnom článku). Vítame srdečne v SLOVAK ULTRA TRAIL a našej súťaži Ultrapobehaňä 56 :-)

Ultrapobehaňä 56 je najdlhšou z trás malého trailového bežeckého festivalíku - Zázrifské Pobehaňä. Toto podujatie možno poznáte zo Zázrivej z minulých ročníkov pod názvom Jogošíkovô Pobehaňä a trasu Ultrapobehaňä ste si mohli minulý rok prvýkrát prebehnúť pod názvom Zázrivský Ultra Trail. Jeho usporiadatelia - zanietení horskí bežci, ktorí pred niekoľkými rokmi utiekli z mesta žiť do Zázrivej a stále sa nevedia nabažiť krásy jej okolia, majú zásluhu na tom, že ultrabežci môžu v rámci pretekov objavovať nové zákutia a prírodné krásy.

V tomto roku sa Zázrifské Pobehaňä koná v sobotu 29. augusta. Atraktívna a náročná horská päťdesiatka tak výborne zapadá do programu Slovenskej Ultratrailovej Ligy medzi podujatím 100 Míľ Krajom Malých Karpát (kde si Malých Karpát užijete až až ;-) ) a Ponitrianskou stovkou.

56 km dlhá trasa Pobehaňä sa skladá z dvoch krásnych okruhov. Jeden vedie okolo málo navštevovaného kopca Pupov (1096 m) ležiaceho medzi Zázrivským a Terchovským chotárom (ide o najvyšší vrch Kysuckej vrchoviny) a zavedie vás až na lazy nad Terchovou, ktoré sú rodiskom Jánošíka a k pätám Malého Rozsutca. Druhý okruh vás prevedie takmer celým hrebeňom Oravskej Magury - málo dotknutého pohoria plného divočiny a nádherných výhľadov. Nazbierate pritom celkovo 2600 výškových metrov.

Oba okruhy sa stretajú v centre Zázrivej, kde sa v malebnom amfiteátri nachádza štart, cieľ i stredová veľká občerstvovačka s limitom, a kde po celý deň vládne príjemná zábava. Na kvalifikáciu je potrebné do cieľa v Zázrivej dobehnúť do 11 hodín od ranného štartu.

Ultrapobehaňä 56, ako aj ostatné trasy Zázrivského Pobehaňä, otvárajú registráciu v pondelok 3. februára 2020, dokedy bude aj kompletne aktulizovaná webstránka pretekov.

Pozývame všetkých trailových bežcov zabehnúť si 29. augusta 2020 či už 56 km trasu Ultrapobehaňä alebo jednu z kratších trás trailového bežeckého festivalíku Zázrifské Pobehaňä, spoznať krásu okolia Zázrivej, zabaviť sa a spoločne s rovnako naladenými ľuďmi stráviť príjemný deň v horách.

Webstránka pretekov Zázrivské Pobehaňä: https://zazrifskepobehana.wordpress.com/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/423718924991835/

Naši mediálni partneri: