Úspech na Échappée Belle

Výjazd na preteky Échappée Belle, ktoré sa konali 31. augusta - 2. septembra v masíve Belledonne vo Francúzsku, bol korunovaný úspechom slovenských ultrabežcov.

Lucia Dobrucká a Marián Priadka štartovali na najdlhšej trase ITEGRALE (144 km) a po skvelých výkonoch sa obidvaja dostali na pódium pre víťazov. Preteky sprevádzali náročné podmienky, ktoré donútili organizátorov k úpravám trasy počas samotnej akcie. Na najdlhšej trase štartovalo 500 účastníkov, ďalšie stovky sa postavili na štart kratších trás (85 km a 57 km).

Lucia skončila po veľkom boji a prekonaní krízy nakoniec tretia v kategórii SE F. Jej čas 36:14:26 znamenal celkovo 6. priečku medzi ženami, veľký úspech pri jej premiére na takto náročnej trase!

Marián Priadka dobehol do Aiguebelle po 25 hodinách a 41 minútach na spoločnom 3. mieste so Jérémym Lavym z Francúzska. Vo vekovej kategórii SE H sa vďaka vynikajúcemu výkonu umiestnil na 2. priečke!

Výjazdu do Francúzska sa zúčastnili okrem Lucie a Mariána aj Štefan Dobrucký, ktorý absolvoval s Luciou druhú časť trasy INTERGRALE ako pacer, ako aj Belo Špišák a Radovan Harach ako support. Veríme, že na tieto preteky, ktoré si nas získali krásou prírody aj veľmi priateľskými ľuďmi, sa ešte vrátime.

Oficiálne video z Échappée Belle 2018:

Naši mediálni partneri: