ZUGSPITZ ULTRATRAIL

Zugspitz Ultratrail (s oficiálnym názvom SALOMON Zugspitz Ultratrail powered by LEDLENSER) bol vždy špeciálnym podujatím. Od svojej premiéry v roku 2011, kedy sa ho zúčastnilo 500 bežcov, “ZUT” postupne rástol a v priebehu iba niekoľkých málo rokov sa stal jedným z najväčších a najťažších trailových behov v Nemecku vítajúcim bežcov z 50 krajín celého sveta.

Siedmy ročník Zugspitz Ultratrail sa koná 15.-17. júna 2018. Online registrácia prebieha už od 25. októbra a v štartovných listinách sa nachádza už vyše 1800 mien. Štartové pole je obmedzené na 2500 miest v záujme zabezpečenia optimálnej podpory a servisu pre účastníkov pred a počas podujatia.

V roku 2018 trasy budú štartovať v obciach Grainau, Ehrwald, Leutasch-Weidach, Mittenwald a Garmisch-Partenkirchen, cieľ pre všetky trasy bude spoločný v obci Grainau na úpätí Zugspitze, s 2962 metrami najvyššej hory Nemecka. Tradícia predošlých ročníkov Zugspitz Ultratrail ostane zachovaná - bežci budú absolvovať ultra trasy proti smeru hodinových ručičiek okolo masívu Zugspitze.

Na výber je päť rôznych vzdialeností, všetky však zahŕňajú výnimočné chodníky a rozprávkové výhľady Wettersteinského pohoria. Najdlhšou trasou je Ultratrail s parametrami trasy 101.9 km / +5480 m, za ním nasleduje Supertrail XL s 81.4 km / +4196 m, Supertrail (62.8 km / +2923 m), Basetrail XL (39.3 km / +1896 m) a najkratšia trasa Basetrail (24.9 km / +1595 m). Ako to počas Zugspitz Ultratrail vyzerá si môžete pozrieť nielen v oficiálnom videu, ktoré nájdete nižšie, ale aj prostredníctvom množstva fotiek na webe pretekov.

Zugspitz Ultratrail sú preteky z dielne PLAN B, spoločnosti, ktorá je podpísaná pod viacerými veľkolepými alpskými bežeckými eventmi.

Webstránka: https://zugspitz-ultratrail.com/

Registrácia: https://zugspitz-ultratrail.com/en/registration/

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/zugspitzultratrail

Oficiálne video Zugspitz Ultratrail z roku 2017:

SÚŤAŽ S ZUGSPITZ ULTRATRAIL

Vďaka organizátorom Zugspitz Ultratrail zo spoločnosti PLAN B vám okrem informácii o týchto nemeckých pretekoch môžeme priniesť súťaž, do ktorej organizátori venovali voľné registrácie FLEXRATE. Ide o absolútny highlight z ich ponuky - štartovný balíček v hodnote 130 EUR umožňujúci zvoliť si trasu pretekov až na mieste - v deň samotných pretekov. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o tri FLEXRATE registrácie na Zugspitz Ultratrail 2018.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do 28. februára 2018 20.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme troch výhercov (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Naši mediálni partneri: