100BB alebo ultrapobehanie okolo Banskej Bystrice

Marián Oráč

Okolie Banskej Bystrice ponúka bežcom mnohé delikatesy. Keďže som domorodec, s kamarátmi z nášho klubu UltraBob som tu absolvoval už nejeden telu i duši lahodiaci beh. V hlave mi preto už dlhší čas zrela myšlienka na stovkársku akciu. Dozrela a 16. 5. 2020 sme o 4:20 v zložení: Marián Oráč, Mário Jánoš, Vlado Buchal, Paťo Bobák a Peťo Maľa vyrazili v ústrety ultrabežeckému 103 km dlhému dobrodružstvu.

Rannú hmlovú vsuvku rýchlo vystriedali slnečné lúče, sprevádzajúce naše maličkosti po celý deň. Kilometre rýchlo ubiehali a spolu s Máriom sme sa tešili, že aj stovkárski panici Paťo a Peťo sú celkom v pohode. Na občerstvovačkách v Riečke, S. Ľupči, v Ponikách aj v D. Mičinej nás vždy s úsmevom a všakovakými dobrotami vítala moja manželka Miška. 

Ako plynul čas, začalo sa prejavovať naše najvnútornejšie JA. Vlado s Peťom toho veľa nenahovorili, zato Mário rozprával aj za nich, no a Paťo, ktorý dostal prezývku Nevesta, z každej občerstvovačky totiž vyrážal posledný a nie preto, že nevládal, si chcel na 90. kilometri odkrútiť nohy a založiť ich pätami dopredu, lebo tak ho vraj budú určite menej bolieť.

Do cieľa na banskobystrické Námestie SNP sme úspešne dobehli po 15 hodinách a 57 minútach. Stihli sme to bez čeloviek. Tichý Vlado s úsmevom vyhlásil, že má na svojom bosom chodidle foam cloud, Miška nám na krk zavesila medailu a našim telám zrazu došlo, že už je koniec, a že Paťo a Peťo už nie sú stovkárski panici.  

Trasa mala 103 km, prevýšenie 3477 m a celková dĺžka asfaltových úsekov bola cca 10 km. (Trasu odporúčam bežať na jar resp. na jeseň, keď je nízka tráva, pretože je  na nej veľa lúčnych úsekov).

Ďakujeme partnerom:

  • www.rehabilitacia-orac.sk
  • wellbalancedrun
  • www.geosport.sk                                                                                                                                                    


 

Naši mediálni partneri: