4. miesto Gabiky Plačkovej a Martina Plačka na zimnej Lysé hoře (LH24)

24 hodin na Lysé hoře (LH24) - extrémne zimné preteky, ktoré sú zároveň majstrovstvami ČR v horskom maratóne jednotlivcov, sa konali počas víkendu 26.-27. januára 2019. Ich dejiskom bol najvyšší vrch Moravskoslezských Beskyd.

SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM mal na lysohorskej 24-hodinovke zastúpenie v kategórii mix, o čo sa postarali Gabika Plačková a Martin Plačko - tím štartujú ci s číslom 69 . A ich výkon na Lysej Hore si zaslúži veľké uznanie. Počas celých pretekov sa držali na predných priečkach a v závere ich delili od tretej priečky necelé tri minúty! Gabika s Martinom tak obsadili s 13 dokončenými okruhmi krásne 4. miesto zo 73 štartujúcich tímov v kategórii mix (2. v ich vekovej kategórii), pričom v celkovom poradí dvojíc boli na 12. priečke zo 197 štartujúcich dvojíc. Gratulujeme!

Foto: LH24

Okrem nich v rámci dvojíc štartovala v rámci pretekov dvojíc aj ďalšia slovenská dvojica - Dušan Krajčovič a Tomáš Szabo. Ich 15 okruhov v konečnom súčte znamenalo 2. miesto! V kategórii jednotlivcov tiež nechýbali účastníci so slovenskou vlajočkou v štartovnej listine. Linda Beniačová sa s 10 absolvovanými okruhmi prepracovala na 3. miesto v kategórii (5. žena celkovo)! Víťazka minuloročnej Slovenskej Ultratrailovej Ligy Soňa Kopčoková dokončila v rámci prípravy na Kysuckú stovku spolu s manželom Rudom 6 okruhov (30. miesto).

Foto: Soňa Kopčoková

Najviac kilometrov v kategóriách jednotlivcov a dvojíc nakrútili na Lysé hoře známe postavy českého ultra - Radek Chrobák a dvojica Ondřej Tabarka - Tomáš Svoboda. Kompletné výsledky LH24 nájdete na:  https://www.lh24.cz/lh24/vysledky-2019/

Partnerom tímu SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM je RunningPro

 

Naši mediálni partneri: