BEH NA HORY A MESTO 2019

Blíži sa jubilejný 20. ročník Medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto. Festival privíta svojich hostí a návštevníkov počas 27.-31. marca v kinosálach CINEMAX v Bory Mall Bratislava. Špeciálna tematická sekcia BEH, v rámci ktorej v minulých rokoch vystúpili viacerí známi slovenskí a zahraniční ultrabežci a bolo uvedených veľa krásnych a inšpiratívnych filmov, bude v programe festivalu v tomto roku hneď dva krát.
 
Kto bude hosťom sekcie BEH I. vo štvrtok 28. marca (Cinemax Bory, kinosála C od 19:30 hod.)?
 
V roku 2018 sa tímu LAZYRUN podaril na pretekoch PTL (Petite Trotte à Léon - súčasť UTMB) úžasný výkon - vyše 300 km dlhú trasu s 25000 metrami stúpania zdolali ako prví Slováci a do cieľa prišli na výbornom 18. mieste z vyše stovky štartujúcich družstiev. ĽAHKÝ POKLUS LEVA je názov prezentácie, v ktorej Peter Brestovanský, Martin Sekér a Linda Beniačová priblížia svoje zážitky z tohto extrémneho podujatia, o ktorom jeho organizátori hovoria, že to nie sú preteky, ale cesta.
 
 
Po viacerých ročníkoch, kedy zaujímavé prezentácie a filmy o behu naplnili kinosály či už v Auparku alebo po novom v Bory Mall, budú v tomto roku behu venované hneď dva večery. Špeciálna tematická sekcia BEH II. je v programe festivalu v nedeľu 31. marca od 16:00 hod. (Cinemax Bory, kinosála E).
 
 
Prebeh Cesty hrdinov SNP (765 km / +31543 m za 8 dní, 16 hodín a 54 minút) v minulom roku patril k highlightom ultrabežeckého roka 2018 a rovnako tak k nim patrí aj film Adama Lisého Volanie diaľok, v ktorom sa venuje svojej obľúbenej téme - ľudským príbehom o prekonávaní vlastných hraníc. Súčasťou bloku je okrem samotného filmu diskusia s autorom filmu Adamom, chýbať nebude ani jeho bežecký protagonista.
 
 
Volanie diaľok však zďaleka nebude jediným filmom tohto večera. Zážitkom určite budú aj ďalšie tri filmy - Aziza, Ako zabehnúť 100 míľ a Z lásky k Mary.
 
 

 

Naši mediálni partneri: