BEH - ULTRAMARATÓNY NA HORY A MESTO 2016

Radovan Harach

Ultrabeh sa po roku opäť vracia na medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva HORY A MESTO, ktorý sa bude konať 6.-10. apríla v bratislavskom Auparku. Pozývame vás všetkých srdečne v sobotu 9. apríla o 20:30 na tematickú sekciu BEH - ULTRAMARATÓNY.

V tento večer si budete môcť pozrieť krásne filmy s tematikou horského ultrabehu a v rámci bohatého programu zažiť prezentácie hostí, ktorých mnohí z vás určite poznajú.

PREZENTÁCIE

Martin Urbaník:
12CH VYSOKÉ TATRY TRAIL
Nie čas a náročnosť, ale láska k horám a priateľstvo sú dôležité.

Gabriela Bajteková, Zuzana Alexanderčíková, Silvia Petrjánošová:
ŽENY A ULTRA BEH
Ženy a ultra. Tri slovenské ultrabežkyne - Silvia, Zuzka a Gabika a ich rozprávanie o ceste k ultratrailu a jeho mieste v ich živote.

Belo Špišák, Roman Minarovič:
BEHOM SA DÁ AJ POMÁHAŤ (CHARITATÍVNY BEH Z KOŠÍC DO PRAHY)
Prečo sa výborný ultrabežec a priemerný maratónec rozhodli, že si na maratón do Prahy zabehnú – z Košíc?

Roman Minarovič:
OD TATIER K DUNAJU: AKO ZABEHNÚŤ ŠTAFETOVÝ BEH V KATEGÓRII „SÓLO“
Diaľkoplaz, dogtrekker, organizátor Kysuckej stovky, ale predovšetkým výborný ultrabežec o sólovom behu Od Tatier k Dunaju.

FILMY

KROGEROVA KANTÍNA

V roku 2014 vyhral Kilian Jornet 100 míľový beh Hard Rock cez San Juan v Colorade. Cestou sa zastavil v Krogerovej kantíne - čo je záchranná a občerstvovacia stanica, vybudovaná v nadmorskej výške takmer 4000 metrov. Toto je príbeh o tejto stanici, o ľuďoch, vďaka ktorým stojí a o energii, ktorú možno nájsť iba na ultramaratóne Hard Rock 100.

MÍĽA ZA MÍĽOU

Ultrabežci Krissy Moehl, Jeff Browning a Luke Nelson bežia 106 míľ cez novootvorený Patagonia Park v Chile, aby oslávili a vyzdvihli úsilie organizácie Conservacion Patagonica, ktorá sa snaží o ochranu tohto obrovského územia.

RÝCHLO A NAĽAHKO

Film o bežcoch, ktorí sú vysoko motivovaní a posúvajú svoje limity v najextrémnejších horských podmienkach na svete. Skyrunning očami priekopníkov a hrdinov tohto športu, ako sú Marino Giacometti a Kilian Jornet. Šport, ktorý sa začal vášňou pár ľudí a za dve dekády sa rozvinul na svetovú disciplínu, ktorej sa venujú tisícky ľudí po celom svete.

VSTUPENKY

Vstupenky na sekciu Beh - ultramaratóny sa dajú zakúpiť buď v pokladniach CINEMA CITY v bratislavskom Auparku, alebo online na stránke www.cinemacity.sk. Info nájdete na stránke festivalu Hory a mesto.

Veríme, že sa v sobotu večer na festivale Hory a mesto spoločne v čo najväčšom počte zídeme. Tešíme sa na stretnutie s vami

Naši mediálni partneri: