Česko-Slovenská Tisícovka oslávi v roku 2014 svoj 5. ročník

Radovan Harach

Česko-Slovenská Tisícovka, diaľkoplazecký desaťboj, ktorý je dobre známy diaľkoplazeckej i ultrabežeckej komunite, a ktorého priaznivci sa nájdu aj za hranicami Čiech a Slovenska, vstúpi v roku 2014 do svojho piateho ročníka.

Tento projekt, za ktorým stoja Slavo Glesk, Martin Drozd, Olaf Čihák a Zuzka Gelnarová, je určený nielen všetkým "stovkárom", teda vyznávačom diaľkových pochodov (diaľkoplazom), ale tiež turistom, bežcom a širokej športovej verejnosti. Cieľom Tisícovky je absolvovanie desiatich stokilometrových pochodov počas 365 dní, a to vo viaverých úrovniach obtiažnosti (BASIC, PROFI a TOTAL). Jeho hlavným poslaním je snaha o širšie spropagovanie diaľkových pochodov v Čechách a na Slovensku a zvýšenie záujmu verejnosti o túto síce náročnú, ale určite nezabudnuteľnú formu zážitkov.

Súčasťou CS-1000 bývajú pravidelne najznámejšie a najobľúbenejšie stokilometrové podujatia, pričom samotní účastníci a verejnosť má možnosť ovplyvniť, ako nadchádzajúci ročník CS-1000 bude vyzerať. Tak je tomu aj pre rok 2014 - hlasovanie o zložení 5. ročníka Česko-Slovenskej Tisícovky práve beží! Do 10. januára môže každý z Vás rozhodnúť o finálnej podobe "Tisícovky".

Ako povedal Slavo Glesk, zakladateľ projektu: "Tisícovka nie je projektom statickým, ale dynamickým...", a práve hlasovanie všetkých zainteresovaných stovkárov, bežcov, (ultra)maratóncov je toho dôkazom. Ktoré akcie si udržia svoje miesto v ďalšom ročníku, a ktoré svoj post prenechajú novým stovkám? V posledných rokoch zažívame na Slovensku nečakaný rozmach tohto síce náročného, ale určite v mnohých veciach neopakovateľného druhu športovej turistiky. Určite ste už počuli o Kysuckej, Bánovskej, Leteckej, Lazovej, Ponitrianskej či Malofatranskej stovke. A čo takto 100 km Javorníkmi? Hlasujte a rozhodnite o tom, ktoré stovky sa vám páčili, a spolupodieľajte sa na 5. ročníku Tisícovky!

Link na hlasovanie: https://www.surveymonkey.com/s/H5ZV2VP

Informácie o hlasovaní: https://cs-1000.webnode.sk/hlasovanie/
 

Naši mediálni partneri: