Hochkönigman - trailový festival v Rakúsku

„That Winner never give up feeling”

Sme radi, že naša ďalšia zahraničná spolupráca je s práve s rakúskym podujatím Hochkönigman Trailrunningfestival.

Hochkönigman je jedným z najpopulárnejších trailrunningových eventov v Rakúsku a ponúka viaceré preteky - od ľahšieho Easy Trail vhodného aj pre začiatočníkov, cez skyrunningový Hochkönig Skyrace s dĺžkou 31 km a s 2877 m stúpania až po Endurance Trail - 84 km dlhú trasu pre tých, ktorí si beh v horách chú užiť naplno. A to ešte nie je všetko, ako sa dočítate nižšie.

31. máj - 2. jún 2019 je dátum, počas ktorého to bude v rakúskej obci Maria Alm, ktorá je zároveň strediskom zimných aj letných horských športov, žiť naplno trailovým behom. Za podujatím stojí trailový špecialista Thomas Bosnjak, ktorý sa angažuje aj v ďalších ultra pretekoch v Rakúsku, ktoré sme už v jednom z našich článkov sekcie Zahraničné preteky predstavili - KAT100. Aká je teda ponuka trailových behov pod najvyšším vrcholom Berchtesgadenských Álp, Hochkönigom (2941 m)?

ENDURANCE TRAIL (84 KM / +4916 M)

Kráľovská trasa eventu má podobu okruhu so štartom aj cieľom v obci Maria Alm. Štartuje sa  31. mája o polnoci, na dokončenie celej trasy, ktorá sa šplhá až do nadmorskej výšky nad 2100 metrov, majú bežci 22 hodín. Najrýchlejší čas v roku 2018 bol 11:25:57. Na trase Endurance Trail stretnete sedem občerstvovacích staníc (na 12., 29., 39., 45., 55., 70. a 76. kilometri), kde sú zároveň aj časové limity. Endurance Trail je jeden z pretekov pohára Austria Trail Running Cup, zároveň je jeho trasa certifikovaná ITRA a zaradená medzi kvalifikačné preteky UTMB.

B'JAKS MARATHON TRAIL (47 KM / +2751 M)

Druhou ultra trasou, ktorej priebeh je vo väčšej časti zhodný s trasou Endurance Trail, je B'jaks Marathon Trail. Jeho štart je rovnako v obci Maria Alm, bežci vyrazia na trasu v sobotu 1. júna o ôsmej hodine. Rovnako ako Endurance Trail, aj táto trasa má najvyššie položenú pasáž v nadmorskej výške cez 2100 metrov. Celkovo 12 hodín majú na to, aby dokončili okruh so štyrmi občerstvovacími stanicami (9., 18., 32. a 37. kilometer). Aj táto trasa patrí medzi preteky pohára Austria Trail Running Cup, v cieli ako bonus bežci dostanú aj ITRA kvalifikačné body. Kto by chcel zaútočiť na minuloročný najlepší čas, musel by poriadne dupnúť na plyn - najlepší minloročný výkon je totiž 04:32:42.

HOCHKÖNIG SKYRACE (30 KM / +2877 M)

Populárna vlny skyrunningu neobišla ani preteky Hochkönigman, 30 kilmetrov dlhý Hochkönig Skyrace je na programe v nedeľu 2. júna so štartom v Maria Alm o desiatej hodine. Technická trasa so skalnatými výstupmi s visačkou Qualified ISF Course (rovnako aj s ITRA certifikáciou) bude určite skvelým horským "ihriskom" pre skyrunnerov. Na prebehnutie trasy s tromi občerstvovacími stanicami majú vymedzený čas 5 hodín, najrýchlejší bežec to v minulom roku zvládol za 04:04:20.

SALMING SPEED TRAIL (23 KM / +1441 M)

Ešte rýchlejšia trasa, už v nižších nadmorských výškach, no stále poriadný horský beh, to je Salming Speed Trail so štartom v sobotu 1. júna o 10.00 hod. v Maria Alm. Preteky, ktoré patria do pohára Austria Trail Running Cup, majú časový limit 6 hodín a trasu certifikovanú ITRA. Najrýchlejší čas v minulom roku bol 02:04:33.

Ak sa chcete v sobotu podvečer prebehnúť, je tu trasa Easy Trail s 9,3 km a 300 metrami stúpania so štartom 1. júna o 17.00 hod. v centre obce Maria Alm. Hochkönigman nezabúda ani na deti, ktoré sa môžu vylietať na “Hochkönig Kids Trail” na trasách od 500 do 1500 metrov (tri vekové kategórie).

Webstránka: www.hochkoenigman.run

Facebook fanpage: Link

Registrácia: https://my4.raceresult.com/100139/registration?lang=en

#dassiegergebenniemalsaufgefühl
#hkmrun

SÚŤAZ O ŠTARTOVNÉ NA HOCHKÖNIGMAN 2019

Prinášame vám súťaž o voľné registrácie na Hochkönigman 2019 pre trasy Endurance Trail (1x aktuálne štartovné v cene 110 EUR), B'jaks Marathon Trail (1x aktuálne štartovné v cene 80 EUR), Hochkönig Skyrace (1x aktuálne štartovné v cene 80 EUR) a Salming Speedtrail (1x aktuálne štartovné v cene 55 EUR). Podmienkou na zaradenie do žrebovania je zodpovedať správne všetky tri otázky, ktoré nájdete v súťažnom formulári:

:::SÚŤAŽNÝ FORMULÁR:::

Súťažný formulár bude otvorený do štvrtka 14. marca do 12.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme výhercov voľných registrácii pre jednotlivé trasy podujatia Hochkönigman 2019 (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Ďakujeme organizátorom Hochkönigman za umožnenie tejto súťaže.

Naši mediálni partneri: