Kysucká stovka 2021 VIRTUAL na Kysuciach

Branislav Gereg

9.3.2021 pri prezeraní mailu som si všimol, že mi svieti neprečítaný mail od organizátorov Kysuckej stovky. V predmete sa písalo Pozvánka na Kysuckú stovku. Klikol som a srdce ultráša ožilo. :-) 

Dozvedel som sa, že sa dá absolvovať Kysuckú stovku virtuálku. Popozeral som informácie a povedal som si, že po dlhej dobe by nebolo zlé si dať 100 km a kusnúť sa trochu viac, ako som momentálne pri behoch zvyknutý. Od októbra som v tréningu nebežal nič dlhšie ako 60 km, tak si vravím, že idem do toho. Len som nevedel, kde ju absolvujem. Vďaka tomu, že mi práca umožňuje cestovať po celom Slovenku som mal výhodu možnosti si ju dať na originálnej trase.

Cez víkend 13-14.3. som nemal iné plány ani povinnosti, tak bolo rozhodnuté a išiel som do toho. Plán bol taký, že si ju rozdelím na dve polovice, pretože v noci sa mi veľmi nechcelo motať po lesoch. Chcel som mať výhľady a spoznať miesta, ktoré poznám v tme aj za denného svetla.

Trasu som si otočil, so začiatkom v Kysuckom Novom Meste a koncom v obci Radoľa. Zmena nezaškodí a bola to príjemná zmena. :-) Šiel som na vlastnú päsť, odkázaný sám na seba.

Na kľúčové miesta, kde som vedel, že bude problém, som si dopredu porozvážal vodu a nejaké jedlo. A veruže to bola dobrá voľba, hlavne pri konci trasy v obci Snežnica, keď som bol totálne vyflusnutý z výstupu na Straník, na ktorom som presedel cez pol hodinu, keď som bol v sračkách, ma zachránil v kriakoch energeťák, na ktorý som úplne zabudol, že ma tam čaká. :-)

Hodnotím to ako veľmi dobrý tréning a prípravu na ultra sezónu, ktorá verím, že niekedy tento rok ešte začne. :-) Boli krízy, bez toho by to nebolo ultra, boli aj pády na fajnovom kysuckom blatku a mokrej snehovej srajde. Stretnutie s Ivanom Mudroňon bolo príjemnym prekvapením a nakopnutím do ďalších kilometrov. Ivan, vďaka za sprchu, povzbudivé slová, oddych a odvoz. :-)

Organizátorom Kysuckej stovky ďakujem za takúto netradičnú možnosť sa zúčastniť Kysuckej mordovačky na klasickej trase, ktorá sa žiaľ nemohla uskutočniť so všetkými vecami, ktoré k tejto super akcií patria. Užil som si to, bolo to super. ;-) Gratulujem všetkým, ktorí sa do toho pustili, nebáli sa tejto výzvy a užili si to tiež ako ja. :D

Naši mediálni partneri: