MARTIN PLAČKO NA LH24

Z Poľska cez Slovensko do Českej republiky zamieril na ďalšie preteky, tentokrát o čosi extrémnejšie, Martin Plačko. Lysohorskej 24-hodinovky, teda LH24, sa zúčastnil tentorát v sólo kategórii - minulý rok totiž absolvoval preteky dvojíc spolu s Gabikou a skončili v mixoch na 4. mieste. Preteky sa začali v sobotu 18. januára o desiatej hodine dopoludnia a skončili sa o 24 hodín neskôr.
 
 
Organizátori tento rok sľubovali "hodně extrémní ročník" (žiadne prekvapenie pri pretekoch, ktoré majú na webstránke podtitul "winter extreme race") kvôli zľadovatelému terénu na Lysej hore. Ako si s podmienkami poradil Martin? Výborne! S 13 dokončenými okruhmi (každý po 11,4 km) skončil v pretekoch jednotlivcov na 2. mieste a vo svojej vekovej kategórii zvíťazil. Vynikajúci výkon - veď za tých 24 hodín natočil na svahoch Lysé hory 148 kilometrov s takmer 10000 metrami stúpania! Martinove zhodnotenie pretekov v odoslanej správe je krátke "Pocity sú neskutočné. Je to bomba, mám z toho veľkú radosť!"
 
 
Víťazom tohto ročníka sa stal český bežec Tomáš Štverák, ktorý ako jediný k 13 kolám stihol pridať ešte jeden výstup na Lysú horu.
 
Na pretekoch boli aj ďalší slovenskí účastníci. Tomáš Šubjak (ULTRA Boľavé nohy) zvládol 10 okruhov, ktoré znamenajú pre neho 14. miesto medzi mužmi. Monika Domovcová dokončila 7 okruhov - 15. miesto v kategórii. V pretekoch dvojíc sa tím Dušan Krajčovič - Tomáš Szabo so 14 okruhmi umiestnil na 7. priečke. Výsledky LH24 nádete na https://www.lh24.cz/lh24/vysledky-2020/.
 
 
 
#slovakultratrailteam

 

Naši mediálni partneri: