"MEDAILOBRANIE" NA PREŠPORSKOM ULTRAPUNKU

Počas minulého víkendu sa ultrabežci mali možnosť pobaviť na 74 km dlhej trase pretekov Prešporský Ultrapunk (s oficiálnym, no tento rok po výrazných zmenách v trase už historickým podnázvom "Bratislavská stovka"). Táto akcia je predovšetkým možnosťou pre spoločné stretnutie či spoznanie sa bežcov, zábavu a aj spoločné posedenie a afterparty v cieli.

Foto: Manik

Na štarte v Dúbravke sa zišlo 109 bežcov, ktorí trasu, ktorá je kombináciou malokarpatských chodníčkov a city-trailu, mali možnosť odbehnúť buď sólo, alebo v dvojčlenných tímoch. Túto ultra párty si nenechali ujsť viacerí bežci zo SLOVAK ULTRA TRAIL TEAMu - Denisa Kušnierová, Zuzka Kamendy, Vanda Jenejová, Maťo Halász, Majo Kamendy a Majo Priadka. Na novej trase Ultrapunku sa im darilo výborne!

Majo Priadka potvrdil svoju skvelú formu a aj napriek zachádzke dokázal zvíťaziť so svelým časom 07:05:15 a s vyše desaťminútovým náskokom na druhého Tomasza Kika. Tretie miesto medzi mužmi patrí Bohumilovi Uhrinovi.

Foto: Michal Kostka

Medzi ženami (jednotlivci) bola Zuzka Kamendy. Trasu spoločne s Majom Kamendym zdolala za 10 hodín a 3 minúty a za tento výsledok jej patrí strieborná priečka. Zvíťazila Zuna Lemmens Kerna (09:29:35).

Foto: Manik

V kategórii dvojčlenných tímov (mix) boli na trati Maťo Halász s Katkou Čapičíkovou a Denisa Kušnierová s Daliborom Dvorštiakom. Denisa uzavrela neuveriteľný "hattrick" - zvíťazila počas troch víkendoch na troch rôznych pretekoch! Po Javorníckej stovke 12. októbra a Malokarpatskej Vertikále 19. októbra to bolo prvé miesto v tíme s Daliborom (tím s názvom AdamSport+Trail Runners Trnava) a s časom 08:16:37.

Foto: Michal Kostka

Katka s Maťom (tím Méďo & Péďo / je to ešte ďaleko?) prebehli Ultrapunk za 9 hodín a 31 minút a brali v tejto kategórii "bronz". Pred nimi dobehol do cieľa ešte tím Maťa Hancková - Braňo Filo.

Foto: Michal Kostka

Vanda Jenejová sa na Ultrapunk vybrala v tíme s Majkou Štrbovou (tím Novobančanky). Tú však nanešťastie zastavil pád a rozbité koleno. Vanda však beh nevzdala a pokračovala z K3 v skvelom tempe aj mimo preteku. Nakoniec z toho bol čas 8 hodín a 41 minút.

Foto: Michal Kostka

Gratulujeme! :-)

Partnerom tímu SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM je RunningPro

 

Naši mediálni partneri: