MOZART 100 2020

Mesto Salzburg ako svetové dedičstvo UNESCO a úchvatný región Salzburského kraja sú každoročne dejiskom známeho rakúskeho bežeckého eventu mozart 100®. V spolupráci s jeho organizátormi vám prinášame informácie o týchto pretekoch, s ktorými spolupracujeme už niekoľko rokov.

20. júna 2020 sa bude v Rakúsku konať deviaty ročník bežeckého podujatia mozart 100® so šiestimi vzdialenosťami a deviatimi rôznymi pretekmi. Registrácia je otvorená už od 1. októbra, pričom platí, že čím skôr sa bežci registrujú, tým je štartovné nižšie. Predovšetkým na stovke sa vďaka jej náročnosti a zaradeniu do UTWT dá očakávať veľký záujem.

Účastníci si môžu vybrať z bohatej ponuky až siedmich vzdialeností. Dve z trás majú parametre ultra - sú to MOZART 100 (108 km / +5000 m) a MOZART ULTRA (78 km / +4000 m). Možnosť vyskúšať si horský maratón ponúka MOZART MARATHON (42 km / +1700 m). Ponuku doplňujú ďalšie tri kratšie trasy - MOZART LIGHT (31 km / +1080 m), MOZART HALF MARATHON (21 km / +750 m) a MOZART CITY TRAIL (9 km / +246 m). Ultra trasy sú rôznorodé: nájdete na nich poľné cesty, horské chodníky a chodníčky, ale aj schody.

Najdlhšia trasa MOZART 100 prevedie účastníkov z centra mesta Salzburg cez jeden z najnádhernejších regiónov Rakúska s jeho krásnymi lesmi, lúkami, horami a riekami k jazeru Fuschlsee a jazeru Wolfgangsee a naspäť. Rovnako, ako v minulom roku, trasa za St. Gilgen povedie cez Sausteigalm na vrchol Zwölferhorn, ktorý ponúka úchvatné panoramatické výhľady. Parametre najdlhšej trasy podujatia tak budú 108 km / +5000 m.

Trasa MOZART ULTRA prešla od minulého roka výraznou zmenou. Jej dĺžka sa "natiahla" na 78 km a so 4000 metrami celkového stúpania predstavuje serióznu ultra výzvu. Táto trasa sa začína vo Fuschl am See a od 31. km má identický priebeh, ako jej "väčší brat" - teda trasa stovky. Na zdolanie týchto 78 km certifikovaných ITRA za 4 body majú bežci vymedzený čas 20 hodín.

V ponuke sú aj preteky pre tímy (MOZART CITY TRAIL ako tímová súťaž) a pre štafety (na trasách MOZART 100 a MOZART ULTRA).

Zakladateľ a organizátor pretekov Josef Mayerhofer chcel vo svojom domovskom meste Salzburg vytvoriť profesionálnu bežeckú udalosť svetového formátu. „Chceme vytvoriť nezabudnuteľný a jedinečný zážitok pre každého jedného účastníka“, hovorí Josef Mayerhofer. Vývoj a rast pretekov tomu aj nasvedčuje. Na podujatí nemôžu chýbať služby ako napríklad dropbag servis, shuttle bus, sprchy a šatne, možnosť odloženia vecí, občerstvenie na trati (približne každých 10 km) a v cieli, masáže v cieli a ďalšie.

Od roku 2016 je mozart 100® súčasťou Ultra-Trail® World Tour (UTWT), „Champions League“ v ultratrailovom behu. A budú sa tu zbierať aj kamene :-) Tzv. "Running Stones" sú novinkou v kvalifikačnom systéme pre UTMB a na najdlhšej trase mozart 100® ich môžete nazbierať 5 (bežci, ktorí takýchto "kameňov" nazbierajú 18, majú garantovaný štart na UTMB 2021 alebo 2022). Najdlhšia trasa je kvalifikačným podujatím pre UTMB (certifikovaná za 5 ITRA bodov) a v neposlednom rade patrí aj medzi kvalifikačné preteky pre Western States Endurance Run pre rok 2021.

Informácie: www.mozart100.com
Registrácia: https://www.abavent.de/anmeldeservice/mozart1002020
Facebook: https://www.facebook.com/mozart100Run/

SÚŤAŽ S MOZART 100

V spolupráci s organizátormi podujatia mozart 100® vám okrem informácii o týchto pretekoch prinášame aj súťaž o voľnú registráciu na trasu MOZART 100 (108 km) alebo MOZART ULTRA (78 km) podľa vlastného výberu. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktoré nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na tomto rakúskom podujatí.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do piatku 9. novembra 2019 do 12.00 hod. Zo správnych odpovedí následne vyžrebujeme výhercu (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

 

Naši mediálni partneri: