Pitz Alpine Glacier Trail 2021

V spolupráci s organizátormi podujatia vám prinášame informácie o extrémnom trailovom behu po streche Tirolska - Pitz Alpine Glacier Trail. Na alpskej trailovej fieste bude mať zastúpenie aj slovenská ultra scéna! #pagt2021

Mandarfen / Pitztal. Odpočítavanie začalo! 6. augusta sa v Pitztali deviatykrát koná známy trailový beh Pitz Alpine Glacier Trail, ktorý na strechu Tirolska privádza špičkových a hobby športovcov. Šesť vzdialeností - 100, 85, dvakrát 42, 26 a 15 kilometrov - vyzývajú bežcov do ich limitov po trailoch vysoko v alpských horských scenériách. Najvýznamnejšie sú chodníky P100 a P42-Glacier v nadmorských výškach viac ako 3 000 m, vrátane východu slnka pri ľadovci Pitztal a prechodu ľadovca.

Bohatá ponuka trás

Kráľovskou trasou Pitz Alpine Glacier Trail je P105 so 6100 metrami stúpania (ITRA: 5). Trať stúpa až do trojtisícovej nadmorskej výšky. Tieto preteky so štartom 7. augusta sú súčasťou Salomon Running Tour. V ten istý deň, ako najdlhšia trasa, šyatuje aj P90 s 5300 metrami stúpania (ITRA: 4). Do 85. kilometra sa trasa zhoduje s P105, no potom vynecháva časť Mandarfen – Sunna Alm – Mandarfen a mieri priamo do cieľa.

Do tretice ultra trasa - P60. So 62 kilometrami a 4000 metrami hore kopcom ide o náročnú skúšku (ITRA: 3). Jej súčasťou je vrchol Mittagskogel (3070 m). Nad hranicu ultra sa pozriete aj na štvrtej trase - P45 - Glacier - v popise má aj "najvyššie položený maratón v Alpách (celkové stúpanie 3100 metrov, ITRA: 2). Alternatívou je trasa P45 - Rifflsee, kde nebudete križovať ľadovec, ale zato sa pozriete k jazeru, ktoré jej aj v jej názve (Celkové stúpanie 2450 metrov, ITRA: 2).

Ponuka trás je skutočne široká. Okrem ultra si prídu na svoje aj priaznovci kratšieho trailu, a to na trasách P30 a P15. Obidve štartujú 7. augusta.

Aj deti sú vítané. Nebude chýbať veľkolepá prekážková dráha, ktorú organizuje Bike & Run Club. Beh bude mať meraný čas a všetky deti potom dostanú za účasť certifikát a medailu. V tejto súťaži, ktorá sa začne 7. augusta, záleží na zručnosti, stratégii a rýchlosti. Registrácia je možná priamo v deň preteku až do dvoch hodín pred štartom.

Minulý rok bol Pitz Alpine Glacier Trail prvou veľkou udalosťou v Rakúsku s prísnymi opatreniami súvisiacimi s Covid19. V tomto roku sa budú všetky usmernenia ďalej rozvíjať a vylepšovať, aby sa z podujatia opäť stalo predstavenie, na ktoré sa nezabúda. Online registrácia je otvorená - časovo obmedzené, skoré rezervácie a normálne rezervácie sú už vypredané. Neskoré registrácie sú možné v závislosti od disciplíny až takmer po štart, teda na mieste. Tento rok bude kvôli predpisom 1000 súťažiacich.

Všetky informácie o programe: https://www.pitz-alpine.at/en/pitz-alpine-glacier-trail-2/. Oficiálne video z roku 2020:

Foto: Pitaz Alpine Glacier Trail

Naši mediálni partneri: