Prečo Slovak Ultra Trail ?

Radovan Harach

Slovensko zažíva v posledných rokoch skutočne výrazný vývoj na scéne diaľkových pochodov a horských ultrabehov. Za posledných šesť rokov pribudlo viac ako desať nových podujatí, ktoré pridali na pomyselnú "diaľkoplazeckú" a ultrabežeckú mapu ďalšie slovenské pohoria a zároveň priniesli aj väčšinou pozitívny vývoj, čo sa organizačnej stránky týchto podujatí týka. Stále je však kam sa posúvať.

S nárastom počtu podujatí je možné v poslednom období sledovať aj viditeľný a každoročný nárast počtu účastníkov, predovšetkým na diaľkových pochodoch, a všeobecne ľudí, venujúcich sa horskému (ultra)behu a diaľkovým pochodom.

Rastúci počet záujemcov o tieto aktivity prináša aj dopyt po informáciach. Tejto tematike sa venuje niekoľko webstránok, žiadna však nie vyslovene slovenským ultra trailom, diaľkovým pochodom a témam týkajúcim sa nich. Preto som sa rozhodol "naštartovať" túto webstránku.

Jej úlohou nie je byť súhrnným kalendárom všetkých podujatí - túto úlohu dobre plní napr. česká doména dalkovepochody.cz a ďalšie stránky. Webová stránka Slovak Ultra Trail sa bude zameriavať na slovenské ultra traily a na diaľkové pochody, pohybujúce sa okolo obľúbenej hranice 100 km. I keď názov indikuje spätosť s behom, ten je prítomný aj na diaľkových pochodoch, o čom svedčia výborné výsledky nie len na prvých pozíciach.

Okrem prehľadu podujatí a pomoci pri hľadaní ďalších informácii bude stránka prinášať aj reportáže z pretekov a podujatí, rozhovory s ich účastníkmi, ale aj organizátormi a ďalšie zaujímavé informácie.

Dúfam, že sa vám nová stránka bude páčiť a budete sa na ňu radi vracať.

Rado

Naši mediálni partneri: