TRANSYLVANIA 100

The Transylvania One Hundred (Transylvania 100) sľubuje zaujímavé preteky v Rumunsku a nezabudnuteľný zážitok z behu scenériami podobnými tým alpským, avšak vo vidieckej Transylvánii. Náročné trasy Vás dovedú na miesta, o ktorých by ste si nikdy nemysleli, že sa tam môžete pri ultrabehu dostať. V spolupráci s organizátormi podujatia Transylvania 100 vám prinášame informácie o tomto podujatí a zároveň súťaž o voľné štartovné pre trasu podľa vlastného výberu.

5. ročník Transylvania 100 má svoje miesto v kalendári 19. mája 2018. Čo Vás v rumunských horách očakáva?

Štart pod hradom Bran, ktorý je rumunskou národnou pamiatkou, kľukatiace sa úzke chodníky a prastaré lesné cestičky, horská planina a vetrom ošľahané hrebene sa spoja do jedného veľkého prechodu pohorím Bucegi s mnoho tisíc metrami stúpaní a klesaní pred dosiahnutím cieľa pod hradom Bran.

Transylvania 100 zahŕňa päť rôznych pretekov, medzi ktorými sú ultra trasy 102 km s celkovým stúpaním +6486 m v kráľovskom preteku, 82 km (+4979 m) a 50 km (+3328 m), ako aj náročný skyrace na 30 km (+2542 m) a polmaratón so stúpaním 1241 metrov. Horské ultratraily križujú jeden z najkrajších a najtajomnejších regiónov východnej Európy a stúpajú až do nadmorskej výšky 2500 metrov. Všetky trasy majú podobu okruhu so štartom a cieľom pod hradom Bran.

Ste bežec, pre ktorého je beh formou oddychu a odpútania sa od neustáleho zhonu a stresu v meste alebo v práci? Ak máte radi hory a chcete dôkladne otestovať svoje schopnosti, potom je Transylvania 100 to pravé podujatie pre Vás. Ak ste už vyskúšali niektoré alpské preteky, všimli ste si, že na jednu stranu je tam silnejšia podpora od fanúšikov na trase, ale zároveň sa  často pohybujete v blízkosti civilizácie. Transylvania 100 však sľubuje prekrásne scenérie, náročné podmienky a trasu nedotknutou prírodou, kde nebudete rušení výdobytkami modernej civilizácie v podobe lanoviek, či množstvom turistov.

Pred alebo po pretekoch sa ponúka možnosť navštíviť atraktívne lokácie, akými sú historická časť mesta Brasov, pevnosť Rasnov, medvedia rezervácia Libearty v Zarnesti, zámok v meste Sinaia alebo známy hrad Bran, pod ktorým preteky štartujú.

Je dôležité, aby ste si na štart pretekov 19. mája v dedine Bran (150 km severozápadne od Bukurešti) nezabudli priniesť povinnú výbavu, ktorá okrem ďalších položiek obsahuje buzolu a GPS, mobilný telefón, izotermickú fóliu a základné potreby pre poskytnutie prvej pomoci pre prípad núdze v podmienkach rumunských hôr, ktoré určite nemožno podceniť.

Registrácia na Transylvania 100 je otvorená do 4. mája, registrovať sa môžete iba ako jednotlivci, čo platí pre všetky preteky v rámci podujatia. K dispozícii je po 250 miest pre 102 km a 82 km dlhé trasy a 400 miest pre 50 km trasu (ďalšie miesta ponúkajú dve kratšie trasy). Preteky v rámci Transylvania 100 sú kvalifikačnými pretekmi pre UTMB, kde môžete získať v závislosti od absolvovanej trasy 1, 2, 3, 4 alebo 5 ITRA bodov.

Viac informácii nájdete na oficiálnej stránke https://www.transylvania100k.com.

Facebook fanpage: https://www.facebook.com/transylvania100k

SÚŤAŽ S TRANSYLVANIA 100

V spolupráci s organizátormi Transylvania 100 vám prinášame súťaž o voľnú registráciu na tieto preteky. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás Transylvania 100 2018 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťaž bude prebiehať do soboty 27. januára 2018, na ďalší deň vyhodnotíme jej výsledky (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Naši mediálni partneri: