TRANSGRANCANARIA - ĎALŠÍ CIEĽ MARTINA HALÁSZA

Prvé preteky sezóny - 57 km v rámci La Corsa della Bora v Taliansku boli pre Martina Halásza spojené s najvyššou priečkou. Z vyše 400-členného poľa bežcov Martin dobehol do cieľa ako prvý s časom 05:03:10. Vo februári si vybral za svoj cieľ preteky, ktoré sú podstatne známejšie - Transgrancanaria. Martina sme sa teda opýtali niekoľko otázok k jeho najbližšiemu ultra cieľu.

Vo februári sa chystáš na trasu Transgrancanaria 65 km / +3200 m (Advanced). Bude to Tvoja prvá návšteva týchto pretekov alebo aj Kanárskych ostrovov, kde sa odohrávajú?

Síce som nad týmto pretekom už dlhšie premýšľal, ale bude to moja prvá návšteva Kanárskych ostrovov a teda aj tohto preteku.

Oproti Terstskému zálivu ide o podstatne vzdialenejšiu destináciu. Chystáš sa na ostrov už s predstihom pred dátumom štartu (23. február) kvôli aklimatizovaniu?

Áno idem už týždeň a pol pred pretekom, na mňa myslím s dosť veľkým predstihom, keďže väčšinou chodievame tak 1-2 dni pred pretekom. Celkom sa z toho teším, budem mať čas si tréningovo prebehnúť celú trasu a aklimatizovať sa na teplejšie počasie.

Na preteky často chodíš ako súčasť partičky bežcov, ktorá má toho pochodeného v rámci ultra v zahraničí pomerne dosť. Bude to tak aj v tomto prípade?

Pre tieto preteky som sa rozhodol na poslednú chvíľu, takže to žiaľ budem musieť zvládnuť sám.

V štartovnej listine ja vyše 800 mien, konkurencia bude určite väčšia ako v januári v Taliansku. Aké máš očakávania?

Keďže ide o celkom prestížny pretek konkurencia bude určite skvelá. Očakávania mám ale rovnako vysoké a idem tam s cieľom vyhrať. Ako to dopadne sa uvidí...

Čím sú tieto preteky alebo ich trasa pre Teba špeciálne?

To zatiaľ neviem povedať, videl som len obrázky a videá z trasy. Celý ostrov vyzerá krásne a teším sa, že aspoň na chvíľu vypadnem z tejto zimy.

Transgrancanaria je súčasťou na preteky opäť bohatej sezóny. Prezradíš nám niečo z Tvojich ďalších plánov?

Jasne, v pláne je toho naozaj dosť, tak hlavne zostať zdravý. Uvidím ako na budem po Kanárskych, ale je možné, že začiatkom apríla sa pôjdem pozrieť opäť na Istriu na jednu z kratších trás a koncom apríla Baba-Kamzík. Ak sa podarí dať dohromady SVK tím a budem nominovaný, tak v júni Portugalsko a následne Tatry Running Tour. Na konci júla previerka pred vrcholom sezóny GROSSGLOCKNER ULTRA-TRAIL (75 km) a koncom augusta ako vrchol sezóny pretek CCC v rámci UTMB. V septembri Pirin Ultra (66 km) v Bulharsku a na záver ultra sezóny možno sto míľovka DalmacijaUltraTrail v Chorvátsku.

Ďakujem za rozhovor a prajem Ti veľa šťastia a pekný zážitok z Transgrancanarie :-)

Naši mediálni partneri: