TRANSGRANCANARIA S VYNIKAJÚCIM UMIESTNENÍM MARTINA HALÁSZA

Pred pretekmi sa Transgrancanaria (23. február 2019) sa meno Martin Halász objavilo v skupinke favoritov pre trasu ADVANCED (65 km / +3200 m). Po januárovom víťazstve na 57 km dlhej trase S1 TRAIL na La Corsa della Bora to mal byť jeho ďalší zahraničný cieľ, tentoraz na oveľa známejších a prestížnejších pretekoch.

V sobotu 23. februára sa Martinovi podarilo dosiahnuť na ostrove Gran Canaria jeden z top zahraničných výsledkov slovenských ultrabežcov vôbec. Po komplikáciach s priblížením na miesto štartu, ktoré na pohode pred štartom určite nepridali, a následne po skvelom výkone, dobehol do cieľa na vynikajúcom druhom mieste s časom 05:59:54. Obrovská gratulácia k tomuto výkonu! :-) Spomedzi takmer 760 štartujúcich bežcov zabehol trať rýchlejšie Ivan Camps Puga, ktorý zvíťazil s náskokom necelých 6 minút pred Maťom (čas 05:53:10).

Viac o príprave a o priebehu samotných pretekov Transgrancanaria už rozpráva Maťo Halász v reportáži na jeho webstránke.

Držíme mu palce, aby aj ďalšia jeho účasť na zahraničných pretekoch - Blue course 110 km / +4394 m na 100 Miles of Istria - bola spojená s pekným zážitkom a ďalším úspechom :-)

Partnerom tímu SLOVAK ULTRA TRAIL TEAM je RunningPro

Naši mediálni partneri: