LAGO MAGGIORE INTERNATIONAL TRAIL 2020

Lago Maggiore International Trail. Pod týmito štyrmi slovami sa skrývajú preteky v horskom behu, ktoré sa od roku 2014 každoročne odohrávajú vo veľkolepej scenérii hôr v blízkosti jazera Maggiore. Medzinárodnými ich robí nie len účasť, ale aj trasy, ktoré prechádzajú územím dvoch krajín. Väčšia časť oboch súťažných trás sa nachádza na území Talianska, no počas pretekov si bežci odskočia na návštevu aj do susedného Švajčiarska.

Lago Maggiore International Trail (LMIT) už nie je aspoň pre časť slovenskej bežeckej komunity žiadnou novinkou. Počas posledných dvoch ročníkov navštívili aj bežci zo Slovenska, ktorí sa skvelými výkonmi zapísali do výsledkovej listiny 50 km trasy. V roku 2018 Denisa, Linda (jej reportáž si môžete prečítať TU) aj Majo obsadili 3. priečky v kategóriách, pričom v celkovom poradí umiestnil piaty. Už pred posledným ročníkom preteky prešli výraznou premenou v trasách, pričom parametre tej najdlhšej boli navýšené o 4 kilometre dĺžky a vyše 600 metrov stúpania (oficiálne údaje). Tomáš Borčin tu v tomto roku zabehol výborný čas 06:30, ktorý mu stačil na 5. priečku. Trasu K55 si zabehli aj výhercovia súťaže Lívia Dovalová (2. v kategórii) a Dano Blonski.

Čo ponúka bežcom siedmy ročník Lago Maggiore International Trail, ktorý má svoje miesto v kalendári v nedeľu 3. mája 2020?

LMIT K55, to je 55 km dlhá "kráľovská" trasa pretekov LMIT. 13 hodín od štartu (nedeľa 3. mája o 07.00 hod.) majú bežci na to, aby sa dostali z mestečka Maccagno con Pino e Veddasca (miesto štartu) do cieľa okruhu v Parco delle Feste. A že sa na trase dostanete "iba" do nadmorskej výšky necelých 1650 metrov? Netreba sa nechať pomýliť - trasa otestuje bežcov hneď niekoľkými výraznými stúpaniami s celkovou veľmi štedrou porciou +4170 metrov. Štart pretekov (Maccagno) sa nachádza v nadmorskej výške 206 metrov, navyššie položená časť trasy medzi Poncione di Breno a Monte Lema dosahuje sa nachádza nad hranicou 1600 metrov nad morom. Asfalt podľa informácii na webstránke tvorí iba 2 percentá dĺžky značenej trasy, na ktorej sa nachádza až 9 občerstvovačiek (štyri z nich ponúkajú aj jedlo). Na troch z nich sú aj časové brány s určenými časovými limitmi. A ako bonus v cieli finisheri získajú aj 3 ITRA body.

Druhou súťažnou trasou je LMIT K20, okruh dlhý 20 km s celkovým stúpaním 1430 m nazývaný aj MINI TRAIL. Miesto štartu pri brehu Lago Maggiore aj cieľa je zhodný s 55 km dlhou trasou. Zjednodušene napísané - ide o výbeh od jazera Maggiore na vrchol Monte Cadrigna (1303 m), ktorý sa nachádza zhruba na 10. kilometri trasy a ďalej s výnimkou jedného krátkeho stúpania o súvislý zbeh až do cieľa. Časový limit pre trasu K20 je 4 a pol hodiny. Na 10,5. km umiestnená jedna kombinovaná občerstvovačka. Aj táto kratšia trasa je certifikovaná ITRA s možnosťou zisku 1 bodu.

Novinkou na rok 2020 je DOG TRAIL. Priaznivci behu so psíkmi si môžu vybrať hneď z dvoch vzdialeností - K20 (20 km / + 1430 m) a K12 (12 km / +700 m). Štartuje sa o 09.50 hod. z mestečka Maccagno con Pino e Veddasca (Parco delle Feste): Časové limity pre beh so psom sú 4:30 pre dlhšiu trať a 2:45 pre tú kratšiu (na dlhšej trati je časová brána aj v polovici - Passo Forcora).

Súčasťou eventu je aj nesúťažný trail 12 km so 700 m stúpania.

K dispozícii je možnosť prenocovania v telocvični (Maccagno), šatne, sprchy a ďalšie služby. Organizátori v pravidlách požadujú odovzdanie kópie lekárskeho potvrdenia pre súťažné športové aktivity.

Na záver už ostáva iba tlmočiť srdečné pozvanie od organizátorov Lago Maggiore International Trail na ich beh. Registrácia na LMIT prebieha už od 1. novembra na webe https://lmit.info/en/subscriptions_2020.html . Dvaja z vás majú možnosť si ho vyskúšať zadarmo (súťaž dole).

WEB: https://lmit.info/en/index.html

Facebook: https://www.facebook.com/lagomaggioreinternationaltrail/

SÚŤAŽ S LAGO MAGGIORE INTERNATIONAL TRAIL

Organizátori Lago Maggiore Interantional Trail pre slovenskú bežeckú komunitu venovali voľné registrácia, ktoré máte možnosť vyhrať v tejto súťaži. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na 55 km dlhej trase Lago Maggiore International Trail 2020, ako aj na oboch trasách DOG TRAIL (K20 a K12).

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťažný formulár bude otvorený do štvrtka 13. decembra 2019 do 12:00 hod., kedy vyžrebujeme zo správnych odpovedí dvoch výhercov (štartovné je neprenosné, v prípade, že výherca ohlási, že o štartovné nemá záujem, nasleduje žrebovanie ďalšieho čísla).

Foto: Lago Maggiore International Trail

SÚŤAŽ S TRANSYLVANIA 100

V spolupráci s organizátormi Transylvania 100 vám prinášame súťaž o voľnú registráciu na tieto preteky. Odpovedzte správne na súťažné otázky, ktorú nájdete vo formulári, a budete zaradení do žrebovania o možnosť štartovať zadarmo na jednej z trás Transylvania 100 2018 podľa vlastného výberu.

::: SÚŤAŽNÝ FORMULÁR :::

Súťaž bude prebiehať do soboty 27. januára 2018, na ďalší deň vyhodnotíme jej výsledky.



Viac tu: https://www.slovakultratrail.sk/news/the-transylvania-one-hundred/

 

Naši mediálni partneri: